Предупреждения за въздушно нападение прозвучаха на цялата територия на Украйна, информира

...
Предупреждения за въздушно нападение прозвучаха на цялата територия на Украйна, информира
Коментари Харесай

Отново въздушна тревога в цяла Украйна


Предупреждения за въздушно нахлуване прозвучаха на цялата територия на Украйна, информира " Ройтерс ".
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 8375
Към момента обаче не се оповестява за нови съветски ракетни удари.

В столицата Киев предизвестието към този момент е анулирано, само че украинските управляващи приканиха за нерешителност след догатката на президента Володимир Зеленски, че Русия може да приготвя нови атаки почти седмица след последната огромна вълна от въздушни удари.

" Миналия път руснаците също прикриха удара като подготвителен полет... Да забележим ", съобщи Виталий Ким, регионален шеф на Николаев в Южна Украйна.

Украинският президент към този момент акцентира, че страната му се готви за " всички вероятни сюжети ".

Руските ракетни удари са ориентирани към украинската енергийна инфраструктура, като предходната седмица предизвикаха огромни спирания на електрозахранването. Вследствие на офанзивите изключителните ограничавания в потреблението на ток към момента са в действие в цялата страна.

Очевидният опит на съветския президент Владимир Путин да трансформира зимата в оръжие чрез спиране на електричеството и водоснабдяването на украинците беше избран като военно закононарушение и даже като " енергиен геноцид ".

Руските ракетни офанзиви идват след тежките загуби на съветската войска на бойното поле.

Преди дни " Вашингтон поуст " заяви, че Москва към този момент има надзор над едвам 17% от Украйна - по-малко, в сравнение с когато и да било от април насам.

На 23 ноември Европейският парламент одобри резолюция, която обозначава Русия като " държавен спонсор на тероризма ", заявявайки, че умишлените офанзиви на Русия против цивилни цели, в това число енергийна инфраструктура, учебни заведения и убежища, нарушава интернационалното право.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР