Предупреждението на Бойко Борисов, че ако на партийците от ГЕРБ

...
Предупреждението на Бойко Борисов, че ако на партийците от ГЕРБ
Коментари Харесай

Здравко Димитров: Кметовете трябва да са сред хората, не...

" Предупреждението на Бойко Борисов, че в случай че на партийците от ГЕРБ не им светне алената лампа, той ще им пусне синята лампа е доста вярно предизвестие! " Това съобщи регионалният шеф на Пловдив Здравко Димитров в изявление за " 24 часа ". Той акцентира, че вотът за Европейски парламент е от най-трудните, защото на много хора им е непознат, а е значимо да имаме евродепутати, които да лобират за България.

Областният акцентира, че няма да дава оценка на кметовете от Пловдивска област, само че който от тях желае да повтори или потрети мандат, би трябвало да е измежду хората. Да има приемен ден, да ги изслушва и да взема решение проблемите им. А в случай че се сеща за тях, единствено когато наближат избори, това е причина за неуспех.
Здравко Димитров съобщи, че като регионален шеф на Пловдив наложително се чува с премиера Борисов, когато се постанова. " Присъствам съвсем на всяко съвещание на държавното управление. Ако има въпроси за решение, ги слагам пред министрите, тъй като там им е мястото ", акцентира Димитров.

И даде образец по какъв начин министър председателят и държавното управление работят с един регионален шеф: " Когато трябваше да се прави първа копка за разширението на пътя Пловдив - Аеновград, аз отхвърлих да участвам. Видях, че в плана, направен от пловдивската община, липсват кръгови кръстовища, както и местни платна, които да водят до околните предприятия. Това беше на 13 август 2017 година Обадих се на господин Борисов и му обясних обстановката. Той също не пристигна на копката. Възложи ми да се заема с преработката на плана и даде обещание по-късно да направи ревизия. Така и стана. Когато дойде на място, ми сподели, че съм бил безусловно прав. Категоричен бе, че не може да съществува скоростен път и достъпът на бизнеса до цеховете да е стеснен ", описа регионалният шеф.

Пемиерът му поверил разширението на тази права, защото Здравко Димитров от дълго време се занимава с плана и го приема за приоритет.
Според регионалния, до 2-3 години Пловдив и Асеновград ще се слеят и това е неизбежно. А в този момент, при стопляне на времето, ще се разгласи социална поръчка и за създаване на локалните платна. Така планът до края на годината напълно ще бъде приключен.

Димитров съобщи, че има поддръжка от държавното управление за самодейностите, които желае да осъществя в Пловдивска област. И даде образец с водоснабдяването на Пловдив от язовир “Въча ”. Областният има вяра, че този план, за който се приказва повече от 30 години, най-сетне ще се реализира. " Държавата е осигурила финансиране за предпроектно изследване и върви конкурс, на 8 февруари ще бъдат отворени офертите. Предишния го стопирах, тъй като претендентите не бяха с съответно завършена документи. Искам планът “Въча ” да стане както би трябвало. Със експерти сме извървели целия път - 18 км, от канала на Кричим, откъдето потегля водата, до изравнителя при село Първенец. Твърдя, че водоснабдяването на Пловдив от язовир “Въча ” ще се случи, и то в околните години ", съобщи Здравко Димитров.

Той акцентира, че следва и планиране и на околовръстното шосе от автомагистрала “Тракия ” до изхода за Асеновград, защото сегашният план е непостижим. Околовръстното от автомагистралата до “Асеновградско шосе ” е към 14 км и разширението му би трябвало да стане бързо, съобщи Димитров.
Областният съобщи, че по всевъзможен метод би трябвало да се спомага на бизнеса. " Това са хората, които основават работа и движат стопанската система на страната. Мисля, че не може да ги търсим единствено когато наближат избори ", акцентира Димитров.

" Пловдивска област е от най-богатите. И да я управляваш, е отговорност. Затова строим пътища ", изясни Здравко Димитров.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР