Предупреждение за опасно време от първа степен е издадено за

...
Предупреждение за опасно време от първа степен е издадено за
Коментари Харесай

Порои и градушки удрят България днес, кои райони ще бъдат засегнати

Предупреждение за рисково време от първа степен е издадено за съвсем цялата страна. Жълт код не е в действие единствено за Варна, Добрич, Силистра, Разград, Търговище, Кърджали и Перник. Това излиза наяве от информация на страницата на Национален институт по метеорология и хидрология.

Ще има обилни превалявания, съпроводени с гръмотевици и условия за градушки. Очакваните количества на преваляванията са към 20-35 mm. 

Днес над страната ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Около и след обяд на доста места ще има краткотрайни превалявания, съпроводени с гръмотевици. Ще има условия за градушки. Значителни по количество ще са преваляванията в Западна и Централна България. Ще духа слаб до сдържан вятър от изток-североизток и с него ще стартира да нахлува студен въздух. Максималните температури ще бъдат сред 20° и 25°, в София 20°.

Над планините ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Ще има краткотрайни превалявания от дъжд, по най-високите елементи на Рила и Пирин – от сняг. На доста места ще има гръмотевични стихии и условия за градушки. Значителни по количество ще са преваляванията основно в Централна Стара планина. Ще духа слаб до сдържан вятър от юг-югоизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде към 17°, на 2000 метра - към 10°.

Над Черноморието облачността ще бъде забележителна, след обяд по южното крайбрежие купесто-дъждовна. Ще има превалявания от дъжд, тук-там и ще прегърми. Ще духа до сдържан североизточен вятър. Максималните температури ще бъдат сред 16° и 19°. Температурата на морската вода е към 15°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР