Предстоят трудни седмици - идната с вота на недоверие, ако

...
Предстоят трудни седмици - идната с вота на недоверие, ако
Коментари Харесай

Дянков със страшна прогноза за инфлацията, посочи голяма грешка на кабинета Петков

Предстоят сложни седмици - идната с вота на съмнение, в случай че държавното управление остане, идва и актуализация. В бурна конюнктура сме. Това сподели Симеон Дянков пред bTV.

Според него ще има много спорене, в случай че би трябвало да мине актуализацията на бюджета, тъй като другите партии ще желаят разнообразни неща.

" Второ четене е най-малко 7 работни дни след първото. Правителството би трябвало да оживее и се надявам да се стигне до актуализацията на бюджета. Това ще е още по-голям тест за ръководещите, тъй като ще има доста огромно спорене, с цел да премине този бюджет. Това беше огромна тактическа неточност на държавното управление. Големите промени са аргументите да се прави тази актуализация. Реформи не се случват, само че ще се спори за пари за инфраструктура и пътища. Очаквам и опозицията да се включи и да упорства за повече пари ", разяснява той.

Дянков счита, че пенсионната тематика ще бъде противоречива и ще стане невероятно да се случи актуализацията.

" Парите за пътища не залегнаха в бюджета за предходната година. Може би с заричане, че ще влязат в актуализацията. Тези пари трябват. Пари за инфраструктура са нужни, тъй като това е една от дребното ограничения, които могат да оказват помощ против инфлацията. Парадоксално е, че това не се прави ", сподели той.

" Инфлацията до края на годината няма да се успокои. Вървят в световен мащаб процеси, които я усилват, а България изоставя. Забавихме я с 3-4 месеца, само че тя занапред следва. Очаквам тя да бъде към 14% на приблизително равнище, което е високо ", сподели още Дянков.

Той съобщи, че чака в идващите 2-3 месеца да си проличи по-високата инфлацията и сподели, че в случай че инфлацията е двуцифрена, се получават голям брой разтърсвания.

" Тези, които имат ипотеки сега, би трябвало да се радват. Тези, които желаят да си купуват жилища, би трябвало да го вършат по-бързо ", поучава той.

Дянков сподели, че се надява актуализацията да не мине, тъй като тези промени могат да се създадат и по различен метод.

" Финансовата политика е неприятна. Не е късно, някои неща се вършат добре. Мисля, че това държавно управление има вероятност, в случай че мине през тези 1-2 седмици ", приключи той.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР