Предстоят протести и в още сектори, заяви в студиото на

...
Предстоят протести и в още сектори, заяви в студиото на
Коментари Харесай

Започва вълна от протести за по-високи заплати, служителите на ”Архиви” са първи

Предстоят митинги и в още браншове, съобщи в студиото на " Денят стартира " основният икономист на КНСБ Любослав Костов.

 

Той подсети, че от синдиката не престават да упорстват минималната работна заплата от 1 юли да стане 850 лв.. По думите му, страната може да откри пари за нарастването.

 

" На този стадий митингите са местни в съответни министерства и ведомства. Днес в 12:00 часа ще стачкуват от ДА " Архиви ", желаят 30% растеж на заплатите хората. 30% може да ви наподобява доста, само че приказваме за малко над минималната заплата - трицифрени суми са там множеството от заплатите.

 

Следващите ще бъдат Национален осигурителен институт - за 3 години 10,8% са им нарастнали заплатите като тази година нямат нищо.

 

Следващите ще бъдат Национална агенция за приходите. Може ли хората, които възнамеряват политиките - политиците в действителност, да поощрят тези, които са събрали рекордно високи налози, тези, които са спомогнали за рекордно ниската безработица. Апелирам да има политика по приходите ".

 
 
 
 
 
Добави коментар
Десислава Станева
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР