Предстоящото повторение на местните избори в Истанбул и финансовото измерение

...
Предстоящото повторение на местните избори в Истанбул и финансовото измерение
Коментари Харесай

Турски вестник: Ще разделят страната заради новите избори в Истанбул

Предстоящото повтаряне на локалните избори в Истанбул и финансовото измерение на новия избор, както и петата годишнина от нещастието в мината Сома са измежду тематиките на някои турски вестници през днешния ден.

Миналата седмица Висшата изборна комисия (ВИК) на Турция подреди да има повтаряне на изборите за кмет на Истанбул поради нарушавания на изборите на 31 март. На изборите претендентът за кмет на Истанбул на ръководещата Партия на справедливостта и развиването (ПСР) Бинали Йълдъръм претърпя проваляне от Екрем Имамоглу от опозиционната Народнорепубликанска партия.

" Ще разделят страната поради новите избори в Истанбул ", установи опозиционният в. " Биргюн ", представен от Българска телеграфна агенция.

Ердоган отвори касата за произвеждането на новите избори (на 23 юни). В хазната обаче няма пари, написа изданието, като прибавя, че разноските за изборите " вкарват страната в тресавище ".

По данни на изданието президентът Реджеп Тайип Ердоган до момента е изискал големи средства от Централната банка на Турция за акцията и произвеждането на локалните избори. По непотвърдена информация се приказва за сума, възлизаща на милиарди турски лири.

Друг опозиционен вестник " Сьозджу " тази заран цитира Екрем Имамоглу, който упрекна ръководещата партия в клюка.

Лъжат даже по време на Рамазан, като ни упрекват в кражба на гласове. Баща ми има един доста прекрасен израз: " Честността прави индивида благополучен ". Дай Боже, един ден и Вие да бъдете щастливи, съобщи Имамоглу.

" Сьозджу " разгласява на първата си страница фотография на Имамоглу с млада жена в северозападния град Текирдаг, която била намушкана с нож, защото оповестила, че поддържа Имамоглу.

" Не стихва болката на хората на петата годишнина от нещастието в Сома. 432 деца останаха сираци ", написа през днешния ден в заглавие в. " Йени Ася ".

301 миньори починаха при нещастието преди пет години, напомня изданието.

В 15,10 ч. на 13 май 2014 година в мината в Сома в западния окръг Маниса стартира пожар на дълбочина 400 метра. В рудника имаше 787 служащи. Спасиха се тези, които съумяха сами да излязат от мината. 301 служащи починаха. Най-младият умрял бе на 18 години, а най-възрастният - на 53, написа вестникът.

В информация, озаглавена " Работниците са в гробове, а виновните за нещастието са на независимост ", в. " Биргюн " оповестява, че в доста окръзи в страната през вчерашния ден са се състояли възпоменателни церемонии във връзка годишнината от нещастието в Сома. Близките на починалите са декларирали, че виновните за нещастието не престават да са на независимост, само че битката на околните ще продължи, до момента в който не бъдат осъдени всички виновни за случилото се.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР