Предстоящото назначение на Карло Анчелоти за селекционер на Бразилия буквално

...
Предстоящото назначение на Карло Анчелоти за селекционер на Бразилия буквално
Коментари Харесай

И президентът на Бразилия скочи срещу назначението на Анчелоти

Предстоящото предопределение на Карло Анчелоти за селекционер на Бразилия безусловно се трансформира в народен въпрос, само че след медии, специалисти и митове, рецензии насочи и президентът на страната Луис Инасио Лула да Силва.

Държавният глава разяснява новината, че Бразилия ще има треньор-чужденец за първи път за публични мачове от 1925-а, освен това - този път за сериозен интервал от време.

Анчелоти ще поеме тима през юни 2024-а, ще го води на Копа Америка идното лято, а след това и в целия интервал до Мондиал 2026, в това число на финалите на международното в Щатите, Канада и Мексико.

Досега чужденци три пъти са били отпред на селесао, само че общо за 7 мача, от които три - другарски.

Лула са Силва разяснява пред локалната медия SBT:

" Анчелоти в никакъв случай не е бил народен селекционер на Италия, нали? Защо? Защо не им помогне първо на тях, въпреки всичко италианците даже не се класираха за последното международно състезание? Може би първо би трябвало да реши техните проблеми...

Харесвам Фернандо Динис (назначен в този момент до идното лято като краткотраен ментор - б.р.). Той има темперамент, има нрав. Като човек ми подхожда и знам, че не се плаши от сложни решения. Ще видите, че той ще се оправи добре.

Но казусът е, че нямаме играчите, които имахме преди. Не сме в най-хубавия миг на бразилския футбол и това е явно. Момчетата ни напущат страната на 17, че даже и на 16 години. И се връщат пенсионери, когато са изиграли цялата си кариера в Европа. И от това страда националният тим, който постоянно би трябвало да се опира на играчи, които играят за фланелката. "

Назначението на Анчелоти провокира полемики в страната, като Ривелиньо, именитият състезател от 1970-а, е един от дребното с положително мнение по тематиката.

" Опитен човек, извънредно спокоен и балансиран. Може би това е, от което имаме потребност? - сподели той. - А не треньор, който танцува с играчите след гол (намек за Тите, който направи " танца на гълъба " с футболистите на терена след попадение по време на Мондиал 2022).
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР