Предстоящият този уикенд в София фермерски пазар на Лидл България

...
Предстоящият този уикенд в София фермерски пазар на Лидл България
Коментари Харесай

Благотворителен щанд на „Каритас“ на фермерския пазар на Lidl този уикенд в София

Предстоящият този уикенд в София фермерски пазар на Лидл България ще включва и щанд с благотворителна идея на фондация „ Каритас “, наред с обичайните оферти от български земеделци, фермери и занаятчии. На 26, 27 и 28 май на паркинга пред магазина на веригата на, посетителите ще открият пъстра палитра от неповторими ръчно направени бижута и аксесоари в поддръжка на хора в неравностойно състояние, както и богато многообразие от свежи фермерски плодове и зеленчуци, мандраджийски артикули, месни деликатеси, ядки, мед, вино и доста други.

Едни от първите свежи български череши ще бъдат акцент на фермерския пазар този уикенд в София. Те са от овощната градина на Десислава Караманска от Пловдив, която за пръв път се включва в обичайна самодейност на Lidl в поддръжка на българските производители. Нов за клиентите на веригата ще бъде и щандът на фондация „ Каритас ” София, от който те ще могат да закупят плетени чанти за извършване на покупки, шити градски чанти за дребни и огромни, портмонета с шарени десени, пъстри текстилни лалета, кожени и керамични аксесоари. Те са създадени от хора в неравностойно състояние, като част от трудовата им интеграцията.

Традиционно, фермерският пазар на Lidl ще предложи на посетителите и богато многообразие от родни артикули, измежду които плодове и зеленчуци от Стефан Нямов от гр. Куклен, мед и пчелни артикули от кошерите на Христина Якофова от Пловдив, пивко вино от с. Левуново, както и билкови тинктури от “Билка чудодейка ” и бутикови сапуни с шафран и магарешко мляко от Девин. Сред изкушенията за феновете на българските артикули ще има и многообразие от ядки от щанда на Петър Ненков от Айтос, фермерски млечни артикули от с. Строево, месни деликатеси от гр. Рила, неповторим сироп от лавандула и още доста сладки и солени блага, съхранени в пъстрите бурканчета на “Том консерв ”.

Традиционната самодейност на Lidl се организира за четвърта поредна година в поддръжка на български производители, фермери и създатели, като им дава опция да се срещнат лице в лице с клиенти от огромните градове. Тази година са планувани общо 14 събития в София и на няколко приморски местоположения в летните месеци. Освен че дава своите паркинги, веригата поддържа родните производители като поема и всички разноски по организацията на събитията. Посещаемостта им пораства всяка година, като досега те са дали опция на десетки хиляди консуматори от София и от някои от най-популярните морски курорти, да пазарят свежи и качествени артикули непосредствено от над 123 фермера от 58 обитаеми места.

В отговор на възходящия интерес през 2023 година фермерски пазари на Lidl ще има и на две нови морски местоположения – в град Варна и Балчик, като се чака те да се проведат през юни и юли. През летните месеци срещи лице в лице на производители с клиенти ще има още и на паркингите пред Lidl в с. Равда, Созопол и в курорта „ Св. Св. Константин и Елена ”.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР