Предстоящият субкомпактен кросоувър на Alfa Romeo ще споделя платформа с

...
Предстоящият субкомпактен кросоувър на Alfa Romeo ще споделя платформа с
Коментари Харесай

„Изтекоха“ изображения на най-малкия SUV на Алфа Ромео

Предстоящият субкомпактен кросоувър на Alfa Romeo ще споделя платформа с моделите Jeep Avenger и Fiat 600.

Докато търпеливо чакаме новия SUV на Alfa Romeo, който може да се назовава Brennero, а може и да не се назовава, през първото тримесечие на 2024 година, набор от изображения, най-вероятно разкрива екстериора на новия SUV на Alfa от базовия сегмент.

Предполага се, че тези визуализации са изтекли от UX дизайнер, който е взел участие в създаването на графиката на цифровия инструментален панел.

Освен че показват стила, тези фотоси дават визия и за основата на идния B-SUV, който ще споделя платформа с Jeep Avenger и Fiat 600. На пръв взор моделът може да бъде сгрешен със сходния по размери Nissan Juke.

При по-внимателно вглеждане се виждат отличителните черти на Alfa Romeo, в това число решетката Scudetto, класическите джанти “телефонна шайба ” и въздухозаборниците в бронята в жанр Giulia. Въпреки че може да се допусна, че това може да е независимa дизайнерска студия, равнището на подробност на 3D модела и времето на приключване ни карат да имаме вяра, че той евентуално произлиза от Centro Stile Alfa Romeo.

Главният изпълнителен шеф на Alfa Romeo Жан-Филип Импарато удостовери, че автомобилният производител ще пусне SUV, който ще се вмъкне под идния Tonale.

Съобщенията за нов SUV от начално равнище на Alfa Romeo се появиха за първи път през април, по време на кръгла маса с английски публицисти. Импарато съобщи, че италианският авто производител се нуждае от този нов модел, с цел да се конкурира със противниците, в това число Mini.

„ Абсолютно мога да се боря против Mini “, сподели Импарато. „ Премиум качеството не е въпрос на размер. Убеден съм, че в случай че желая да слага Alfa Romeo на несъмнено място в P&L [печалба и загуба] след 10 години, би трябвало да бъда в най-обемните откъм количество сегменти в света “, сподели той. „ Трябва да бъда в сегмента B-SUV [малък] и C-SUV [компактен]. Да бъдеш в ъгъла (нишов производител) не носи никакви резултати. “

„ Сегментът C-SUV в Европа е към 2,5 до 3 милиона автомобила годишно в Европа “, сподели той. „ Сегментът B-SUV е 2 млн. Какъвто и пазарен дял да имате, това е голям резултат във връзка с размера. “

Предната част се отличава с разграничени LED фарове, ситуирани в основата на изваяния похлупак. Забележително е, че решетката на Scudetto е по-малка от типичната за Alfa Romeo, което основава място за централно инсталирана регистрационна табела.

От изгледа отстрани можете да различите нежните линии на каросерията и изразените “задни плещи ”. Преминавайки към задната част, се откроява задното стъкло в жанр купе, допълнено от изпъкнало крило и втори спойлер, ситуиран над тънките LED задни светлини.

Като цяло наподобява, че най-малкият модел на Alfa Romeo не споделя никакви екстериорни съставни елементи с Jeep Avenger или Fiat 600.

Единствените евентуални изключения могат да бъдат “черупките ” на огледалата, предното стъкло и дръжките на вратите. Заслужава да се означи, че дръжките на задните порти са интегрирани в пластмасова колонка – дизайн, напомнящ на към този момент спрения от произвеждане Alfa Romeo Giulietta.

Обща платформа, голям брой разновидности на задвижване

Вече знаем, че новата Alfa ще употребява архитектурата CMP/eCMP, което я прави сходна с други субкомпактни SUV и хечбеци (сегмент B в Европа) на разнообразни марки Stellantis. Предполагаемите изтекли изображения на цифровото арматурно табло демонстрират, че този модел ще се предлага както във разновидности с мотор с вътрешно горене (ДВГ), по този начин и с електрически автомобил (EV).

Макар че Alfa Romeo публично разгласи B-SUV като своя първична стъпка към цялостната електрификация, до момента нямаше публични детайлности по отношение на версията на модела с мотор с вътрешно горене.

Brennero с ДВГ може евентуално да споделя електрифициран силов елемент с идната PHEV версия на Fiat 600. Друг вид е да вземе меко хибридния 1,2-литров трицилиндров мотор с турбокомпресор, който към този момент се употребява в няколко модела на Peugeot и Opel, или даже неелектрифицирана версия на същия елемент. 

Въпреки това е извънредно значимо да се означи, че без значение от съответния избор на задвижващ елемент, разновидността с мотор с вътрешно горене евентуално ще бъде изведен от приложимост до 2027 година, защото Alfa Romeo ще се превтрне в бранд, употребяващ единствено електрически мотори.

Що се отнася до електрическата версия, наподобява, че тя ще се предлага както с един мотор и предно предаване (FWD), по този начин и с два мотора и задвижване на всички колела (AWD). Една от графиките демонстрира електрически пробег от 384 км с изцяло заредена батерия – стойност, сходна на оценката WLTP на Jeep Avenger. 

Към момента Jeep Avenger разполага с предно инсталиран електромотор, генериращ 154 к.с. (115 kW/156 PS) и 260 Нм въртящ миг, дружно с 54 kWh батерия, което подхожда на множеството EV оферти на Stellantis.

Третият и минимален кросоувър на Alfa Romeo след Stelvio и Tonale ще навлезе в ултраконкурентния B-SUV сегмент в Европа от 2024 година

Той ще служи като нова входна точка в гамата на Alfa Romeo, като на процедура ще размени спрения от произвеждане супермини MiTo. Малкият електрически SUV може да е цялостна диаметралност на екзотичния Alfa Romeo 33 Stradale, само че евентуално е надалеч по-голям модел от позиция на размера на продажбите за оцеляването на италианската марка.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР