Предстои важно гласуване. Провеждането на избори е голямо предизвикателство в

...
Предстои важно гласуване. Провеждането на избори е голямо предизвикателство в
Коментари Харесай

Проф. Константинов: На Запад спазват правилата, а тук убиваме близките си

Предстои значимо гласоподаване. Провеждането на избори е огромно предизвикателство в изискванията на пандемия - и за администрацията, и за гласоподавателите. Това съобщи пред Българска национална телевизия проф. Михаил Константинов, ръководител на „ Информационно обслужване” във връзка парламентарните избори през март следващата година.

Например, от чужбина нормално гласоподават към 150 000 български жители - какво вършим с тях, по какъв начин организираме съдействие с локалните управляващи? Какво вършим, в случай че държавното управление в страните не разрешава да се гласоподава?, попита още професорът.

" Гласоподавателите би трябвало да се разделят на потоци, както се пазари на потоци ", счита проф. Константинов.

Предложих хора, които са изкарали вируса да разнасят портативните урни за трудноподвижните хора. Сериозно би трябвало да се обмисли дали изборите да не се проведат в два дни. Този въпрос би трябвало да се разиска на експертно, политическо и здравно равнище с представители на щаба, разкри ръководителят на „ Информационно обслужване”.

Машините са метод за гласоподаване в естествена конюнктура, би трябвало да се намерения за тяхното обезопасяване. Една машина евентуално ще бъде докосвана от 200 - 300 души в границите на 9 часа, добави професорът.

Страната ни се намира в тежко пандемично положение и висока смъртност. На Запад съблюдават разпоредбите, а тук убиваме околните си, приключи проф. Михаил Константинов.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР