Предстои увеличение на цените на автобусните превози, алармираха от Камарата

...
Предстои увеличение на цените на автобусните превози, алармираха от Камарата
Коментари Харесай

Увеличават се цените на автобусните превози


Предстои нарастване на цените на автобусните транспорти, сигнализираха от Камарата на автомобилните превозвачи.

Те осведомят, че с решение на Министерския съвет от през вчерашния ден се усилват таксите за тежкотоварните коли и рейсовете. Димитър Димитров от Камарата разяснява, че ще нарастне транспортът на стоките, което ще увеличи и инфлацията.:  " Повишавайки нашата транспортна услуга, това неизбежно води до нарастване цените на редица артикули. И това, което вършат е скандално и е скандално, не тъй като не би трябвало да се събират пари за пътища, ами методът, по който го вършат. Ние имаме една безусловно недобре функционираща толсистема. Бих употребявал думата даже и " пробита ". Никой не знае всичките пари ли се регистрират към страната. Никой не знае всичките тези комисионери по пътя дали добре си правят работата ".

Превозвачи разискват митинги, както и срещи с представители на идващото държавно управление. От 1 юли цената за придвижване по пътища първи клас ще е сред 5 и 8 стотинки на километър, а за второкласните  - сред 2 и 3 стотинки.

От 1 януари 2023 година толцените ще се покачат сред 10 и 13 стотинки за автомагистрала, сред 6 и 9 стотинки за първокачествен път, а за второкласните пътища - сред 4 и 7 стотинки на километър.  

По информация на.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР