Предстои учредяване на Балканска медицинска лига. Това каза служебният министър

...
Предстои учредяване на Балканска медицинска лига. Това каза служебният министър
Коментари Харесай

Учредяват Балканска медицинска лига

Предстои основаване на Балканска здравна лига. Това сподели служебният министър на опазването на здравето Асен Меджидиев на конференцията „ Лекарска неточност и правила за добра здравна и клинична процедура “. Форумът се организира в Сандански и е проведен от Столичната гилдия на Българския лекарки съюз. В конференцията взе участие вицепрезидентът Илияна Йотова, представители на лекарските организации на Сърбия, Гърция, Турция, България и други

В здравната лига ще се включат представители на медицинските класи на Гърция, Сърбия, Турция и България. Учредяването ще бъде в София, през март идната година, а задачата на основаването ѝ е продан на фрагменти сред тези страни.  

Трябва да се дадат права на Етичната комисия на Българския лекарски съюз, с цел да може съсловната организация да се самоконтролира. В момента Етичната комисия преглежда разнообразни случаи, само че не може да контролира механизма, а когато ние се самоконтролираме, ще бъде добре и за пациентите, добави министър Меджидиев.

" Изключително значимо е политическите партии да се съберат, да намерят консенсус и колкото е допустимо по-бързо да се сътвори парламент, тъй като в нашата сфера има не един законопроект, който би трябвало да се внесе ", добави Асен Меджидиев. Служебният кабинет отдели 10 милиона лв. да помогне на незабавна помощ, с цел да може сътрудниците да доближат естествени, почтени равнища на възнаграждение, напомни той. При всяко предоставяне на по-високи заплати би трябвало да има резистентност, добави Меджидиев.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР