Предстои ратификация на споразумението в Швейцария, Исландия, Норвегия и Лихтенщайн

...
Предстои ратификация на споразумението в Швейцария, Исландия, Норвегия и Лихтенщайн
Коментари Харесай

Индия сключи сделка за $100 милиарда с 4 европейски страни

Предстои ратификация на съглашението в Швейцария, Исландия, Норвегия и Лихтенщайн
Индия ще анулира множеството мита в търговията с четири европейски страни, нечленуващи в Европейски Съюз, според съглашение, по което се чакат 100 милиарда $ вложения за интервал от над 15 години, осведоми Си Ен Би Си, на която се базира Българска телеграфна агенция.

Сделката с Европейската асоциация за свободна търговия - ЕАСТ (EFTA), сплотяваща Норвегия, Исландия, Лихтенщайн и Швейцария, бе подписана в неделя, малко преди парламентарните избори в петата по величина стопанска система в света, които могат да доведат то трети мандат на премиера Нарендра Моди. 

" Това бележи нов преломен миг в двустранните търговски връзки сред Индия и страните (от ЕАСТ) Швейцария, Исландия, Норвегия и Лихтенщайн ", разяснява Моди в обществената мрежа " Екс ".

Индия чака това комерсиално съглашение да подтиква основните й браншове за експорт, в това число ИТ услуги, бизнес услуги, аудио-визуални услуги, означи министърът на търговията Пиюш Гоял.

" Споразумението усъвършенства достъпа до пазара и опростява митническите процедури, което улеснява бизнеса на Индия и ЕАСТ в напъните му да разшири активността си на съответните пазари ", се споделя в изказване на ЕАСТ, представено от Би Би Си.

Документът включва и разпореждания за взаимно признание на професионални услуги като предлаганите от здравни служащи, счетоводители и архитекти.

Предстои Индия и четирите страни от ЕАСТ да ратифицират съглашението, преди то да влезе в действие, като Швейцария възнамерява да го направи до идната година.

През последните две години Индия подписа търговски съглашения с Австралия и Обединените арабски емирства.

Скоро се чака и пакт с Англия, само че Лондон не бърза. Британският министър на търговията Кеми Баденох съобщи, че никакви избори не могат да бъдат употребявани като краен период.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР