Предстои промяна на пазара, заявяват от разработчика QualcommНовите процесорни ядра

...
Предстои промяна на пазара, заявяват от разработчика QualcommНовите процесорни ядра
Коментари Харесай

Нови чипове Snapdragon X обещават „квантов скок” в Windows лаптопите

Предстои смяна на пазара, декларират от разработчика Qualcomm

Новите процесорни ядра Qryon ще трансформират статуквото при Windows преносимите компютри
(снимка: видео Qualcomm)

Американският разработчик на чипове Qualcomm приготвя нова SoC платформа Snapdragon X Series, на която се разпореждат очаквания внезапно да усъвършенства продуктивността на мобилните компютри с Windows. Компанията приказва за „ квантов скок ” в бързодействието и енергийната успеваемост.

Според източници от промишлеността, Qualcomm ще ребрандира своите платформи Snapdragon, само че това няма да засегне мобилните решения на компанията. Следващото потомство SoC за PC-та ще се назовава Snapdragon X Series и цели да промени статуквото на пазара за портативни Windows компютри. 
още по темата
Старши вицепрезидент и основен маркетинг шеф на Qualcomm Дон Макгуайър повдига завесата пред проектите на компанията в своя блог. Той удостоверява, че Snapdragon X са платформите, които ще получат процесорни ядра Oryon.

Тези ядра ще създадат „ квантови скокове в продуктивността и енергийната успеваемост ” и „ в композиция с NPU, новият SoC ще даде опция за ускорено потребителско преживяване с устройството в ерата на генеративния изкуствен интелект ”, споделя Макгуайър.

Ядрата Oryon са базират на разработки на компанията Nuvia, която Qualcomm купи през 2021 година за сумата от 1,4 милиарда $. Очаква се новите платформи да раздрусат пазара на преносими компютри с Windows по същия метод, по който ARM чиповете Apple Silicon трансформираха сегмента на MacBook компютрите.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР