Предстои преструктуриране на Пирогов - сливане на отделения и лаборатории,

...
Предстои преструктуриране на Пирогов - сливане на отделения и лаборатории,
Коментари Харесай

Страхотна новина за служителите на "Пирогов": Вдигат с 300 лева заплатите на всички в болницата

Предстои преструктуриране на Пирогов - обединение на отделения и лаборатории, както и нарастване на заплатите със приблизително 300 лв. на целия личен състав. Очаква се това да стана от 1 април 2018 година Това сподели в " Денят стартира " по Българска национална телевизия, проф.Асен Балтов, изпълнителен шеф на Пирогов, който бе безапелационен, че няма да има редуциране на личен състав, а усъвършенстване на база хора, които работят в лечебното заведение.

" След няколко инспекции от медицински одит имаме рекомендация да влезем по стандарти по съответни специалности. Наличният личен състав и щатни бройки ще бъдат направени по този начин, че да отговаряме на всички стандарти. Ако имаме четири травматологии, те ще бъдат направени две, тъй че да дават отговор на стандартите - 6 лекари с 12 сестри. Хирургията е по същия метод. Най-големите проблеми са в травматология и хирургия. 7 лаборатории ще бъдат обединени в един общ блок, само че ще имат шапка от трима души, която ще ги управлява ", сподели проф. Асен Балтов.
Проф.Балтов разяснява, че това е нещо, което ще даде опция на хората да получават повече пари и да бъдат по-ефективни. " От 1 януари мин. беше увеличена на 510 лева и бяхме длъжни да повишим заплатите на санитарите. Това от себе си поражда нарастване на всички работещи. Днес и на следващия ден имаме последни договаряния и нов групов контракт, което ще докара до съществено повишаваме. Със приблизително към 300 лв. ще се покачат заплатите на всички, които уповавам се от 1 април ", сподели още шефът на Пирогов.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР