Предстои поскъпване на електроенергията на свободния пазар с 50 до

...
Предстои поскъпване на електроенергията на свободния пазар с 50 до
Коментари Харесай

Добрев: Предстои поскъпване на електроенергията на свободния пазар

Предстои повишаване на електрическата енергия на свободния пазар с 50 до 90 на 100. За това удостовери пред Би Ти Ви Делян Добрев, ръководител на енергийната комисия в Народното събрание. По думите му свободният пазар има над 50 на 100 дял и от него ток купуват всички компании.

Не бива да се всява суматоха – внезапното нарастване касае единствено бизнеса, успокои той. Съветът му е по-малките компании, които употребяват по-ниско напрежение да се върнат на контролирания пазар на сила до момента в който проработи енергийната борса в страната и силата се търгува по ясни и транспарантни правила.

„ От 1 януари свободното количество сила ще се търгува свободно на енергийния пазар и ще има повече бистрота към този момент. Това е платформа, която ще съпоставя предложения и всеки ще има опция да купи ”, уточни той. На борсата към този момент няколкото компании, които продават ток по неразбираеми правила към този момент няма да имат тази опция и няма да има уговаряне на цени.

Добрев показа, че е отказал предложение да бъде охраняван от НСО преди две години. Без да даде детайлности той уточни, че мотив за това е била че е уязвил ползите на енергийна компания.

По мотив референдума в Генерал Тошево, той уточни, че казусът е бил преекспониран, тъй като не има вяра там да има находища. „ Но съм оптимист, че в Черно море сондажите ще са сполучливи и имаме първи потвърждения за въглеводороди в блок Хан Аспарух ”, сподели той. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР