Предстои поскъпване на бензин А-95 у нас, като се очаква

...
Предстои поскъпване на бензин А-95 у нас, като се очаква
Коментари Харесай

Бензин A-95 поскъпва до дни у нас

Предстои повишаване на бензин А-95 у нас, като се чака цената му да стигне до два лв. за литър, заяви bTV. Прогнозата е на притежатели на дребни бензиностанции.

Цените на горивото са скочили със 17-18 стотинки на литър на едро и с 10-12 стотинки на дребно. Средните цени на дизела се движат аналогично и повишаването при тях е същото.

" Трудно е да се каже дали бензинът ще надмине два лв.. Всичко зависи от това по какъв начин ще продължи цената на суровия нефт на интернационалните пазари ", споделя Светослав Бенчев от Българската газова и петролна организация.

Според консуматори цената на бензин А-95 би трябвало да е в диапазона 1.50-1.55 за литър, с цел да е търпима за джоба им.

На фона на повишаването у нас на международния пазар петролът вид " Брент " доближи 62 $ за барел при съвсем двойно по-ниска цена от 35 $ предишния ноември. Причината за това е, че производителите от " ОПЕК " поддържат невисок рандеман, а това подвига цените, защото и потреблението пораства.

За повишаването на " черното злато " през последните дни роля играя и проблемите със студеното време в американския щат Тексас.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР