Предстои нов сблъсък между Тереза Мей и Еврокомисията заради правата

...
Предстои нов сблъсък между Тереза Мей и Еврокомисията заради правата
Коментари Харесай

Задава се нов сблъсък между Тереза Мей и Еврокомисията относно Брекзит

Предстои нов конфликт сред Тереза Мей и Еврокомисията поради правата на Европейския съд след Брекзит, написа английският вестник Evening Standard, представен от " Фокус ".

Според прелиминарен вид на предлагането на 27-те членки на Европейския съюз всички противоречиви въпроси сред Англия и Европейски Съюз ще се вземат решение от Европейския съд. Борис Джонсън, английски външен министър, декларира, че това би противоречало на резултатите от референдума от 2016 година.

„ Това няма да се случи, тъй като то беше ясно решено от английския нароад. Ние не може да останем индивид на Европейския съд и това е част от връщането на контрола върху нашите закони “, споделя Джонсън.

Според оферти документ всеки зародил спор по съглашението сред Англия и Европейски Съюз ще се взема решение от съдиите в Люксембург.

Ги Верховстад, координатор по Брекзит на Европейския парламент, декларира, че проектът за „ амбициозно направлявано делене “ утвърден от английските министри след срещата им в провинциалната резиденция на премиера е „ недопустим “.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР