Предстои ни тежка зима. Европа трепери - токът е скъп,

...
Предстои ни тежка зима. Европа трепери - токът е скъп,
Коментари Харесай

Подкаст 3 в 1: Енергиен удар за Европа / Когато хаосът изплува / Бойко Рашков за купуването на гласове

Предстои ни тежка зима. Европа трепери - токът е безценен, а природният газ не стига. Истината е, че никой не очакваше такава енергийна рецесия. Природният газ нарастна 15 пъти в границите на последната година, електрическата енергия е на исторически рекордно високи равнища и това към този момент визира редица стопански браншове и би нарушило веригите за произвеждане и доставки.

За да отговорим на въпросите:

по какъв начин се стигна дотук какво ще значи по-голямото търсене на въглища за посоката към Зелената договорка по какъв начин повишаването ще се отрази на всички нас и по какъв начин то може да бъде късмет за прекосяване към различните неутрални излъчвания, стига да има политическа воля

в този епизод на " Гласът на Капитал " беседваме с редакторите в " Капитал " Кирил Кирчев и Ивайло Станчев (в първата част от 0:00 - 18 мин.) Подробно за аргументите и резултатите от рецесията, реакцията на европейските държавни управления и прогнозите на експерите може да прочетете в
Your browser does not support the audio element.
Във втората част на подкаста приказваме с журналистката Калина Горанова за това какви проблеми извади нескрито заседналият транспортен съд край Камен бряг. Тя споделя какво тъкмо се случи, за какво страната като че ли импровизираше, вместо да има проект за деяние, каква е дълбочината на казуса и какво би трябвало да се промени. (от 18 - 27:40 мин.) Текста ѝ може да прочетете.

В третата част на подкаста сме присъединили част от диалога със служебния министър на вътрешните работи Бойко Рашков (28 - 33 мин) , който споделя за работата си за попречване на купения избор и дава отговор на крититките против себе си. Цялото изявление, взето от журналистката Мирела Веселинова, може да прочетете.

Предстои ни тежка зима. Европа трепери - токът е безценен, а природният газ не стига. Истината е, че никой не очакваше такава енергийна рецесия. Природният газ нарастна 15 пъти в границите на последната година, електрическата енергия е на исторически рекордно високи равнища и това към този момент визира редица стопански браншове и би нарушило веригите за произвеждане и доставки.За да отговорим на въпросите:
Благодарим ви, че четете Капитал!
Вие употребявате конфиденциален режим на интернет браузъра си. За да прочетете публикацията, би трябвало да влезете в профила си.

Всеки консуматор може да чете до 5 публикации месечно без да има абонамент за Капитал.
Етикети 0 0

Капитал Фейсбук Twitter
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР