Предстои ни най-важното за годината състезание, Световното първенство в София.

...
Предстои ни най-важното за годината състезание, Световното първенство в София.
Коментари Харесай

Бранимира Маркова има големи очаквания за представянето на Калейн и Николова

" Предстои ни най-важното за годината съревнование, Световното състезание в София. България ще бъде показана от Боряна Калейн и Стилияна Николова. И двете девойки се показаха доста сполучливо през целия сезон. Успешно се показаха във всички интернационалните надпревари от веригата Гран при, Световни купи, както и на Европейското състезание, тъй че за Световното състезание в София сме си сложили доста високи цели. При една добра игра се надявам да ги реализираме ". Това разгласи треньорката на националния тим по художествена гимнастика - самостоятелно Бранимира Маркова преди началото на Световното състезание в София на 14 септември.

" Арена Армеец " ще посрещне най-хубавите гимнастички в света за 39-то Световно състезание по художествена гимнастика в интервала 14-18 септември, като конкуренцията ще бъде и първа олимпийска подготовка за Игрите в Париж през 2024, като първите три в многобоя при ансамблите и самостоятелното печелят квоти за Олимпиадата.

Слоганът на Световното състезание е " Цветовете на ритъма ". Ще вземат участие 62 страни след квалификации, които са континенталните шампионати. Засега от Европа отвод за присъединяване направиха Норвегия, нямаме визия по каква причина и квотата ще отиде към Азия, тъй че ще взе участие гимнастичка от Шри Ланка. Другата страна, която се отдръпна, е Малайзия заради травма на играч. Евентуално, само че още нямаме удостоверение, ще я замести гимнастичка от Сингапур ", разкри генералният секретар на БФХГ Росина Атанасова.

Бранимира Марков не скри високите упоритости за представянето на Калейн и Николова. " Подготовката и на двете девойки върви доста добре. След Европейското състезание подготовката на Боряна Калейн бе нарушена от болест, за една седмица излезе от форма, само че Боряна е играч с доста опит и доста бързо се възвърне и влиза във форма. При нея казусът е, че би трябвало да бъде арестувана тази форма, тъй че тези две седмици са извънредно значими за нея и считам, че ще бъде в оптимална форма на Световното състезание, тъй като с всеки минал ден виждам усъвършенстване във формата ѝ. В последните месеци Стилияна Николова направи един голям скок, взе орден на Европейското като дебютантка при дамите. Това момиче има изключителна мотивация и продуктивност, работи ужасно добре в залата и резултатите, несъмнено, си проличаха във всичките ѝ участия ", сподели тя.

" Предстои ни доста тежко съревнование, форматът на надпреварата при самостоятелното най-хубавите гимнастички ще изпълнят по три пъти своите композиции. И трите осъществявания са доста значими, първият път е подготовка, финалите на уредите ще бъдат от 21 часа вечерта и точно по тази причина направихме моделирани тренировки, с цел да забележим по какъв начин девойките ще съумеят да играят в този час ", добави Маркова.

Помощник-треньорът на националния отбор Михаела Маевска разкри състава за Световното след кадровите промени напоследък. " Нямахме доста време за подготовка за Световното, тъй като претърпяхме промени в състава. Вече сме се спрели на шест девойки, които ще ни показват - това са Жанина Трашлиева, Рейчъл Стоянов, Камелия Петрова, София Иванов, маргарита Василев и Радина Томова. Надявам се, че девойките ще съумеят да покажат това, което работихме в последните месеци, тъй като в действителност всички положихме извънредно доста труд. Да се показват по най-хубавия метод и да се борим за квота още от тази година. Състоянието им е положително, нямат никакви контузии досега, уповавам се, че всичко ще е наред и ще зарадваме всички ", показа тя.

" При нас се наложи да сменим съчетанието, тъй като предишното комбиниране беше измислено за други девойки и на тези не им пасна. Получихме много оферти за съчетанието и музиката, по тази причина взехме решение да създадем радикално друго комбиниране, което да е уместно за тези девойки, с цел да могат да го изиграят на драго сърце ", добави бронзовата медалистка от Рио де Жанейро 2016.
 300 състезателки от 62 страни ще вземат участие на Световното състезание по художествена гимнастика в София
300 състезателки от 62 страни ще вземат участие на Световното състезание по художествена гимнастика в София

Спортният конгрес ще се организира от 14 до 18 септември в " Арена Армеец "
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР