Предстои изслушването на номинираната за български еврокомисар Илиана Иванова след

...
Предстои изслушването на номинираната за български еврокомисар Илиана Иванова след
Коментари Харесай

След напускането на Мария Габлриел: ЕК изслушва кандидата за еврокомисар Илиана Иванова

Предстои чуването на номинираната за български еврокомисар Илиана Иванова откакто Мария Габриел подаде оставка, с цел да стане вицепремиер в кабинет на ротация. Ще успее ли да събере задоволително поддръжка?

Според наблюдаващи ще има огромен интерес. То ще продължи три часа пред две комисии, свързани с ресора. Едната е по промишленост и енергетика, а другата просвета и обучение. Само година преди края на мандата на Европейска комисия, четирима еврокомисари напущат постовете си. Това са съществени рокади, би трябвало да има четирима претенденти, които да довършат тези постове. Илиана Иванова е първа и то ще даде образец за всички останали. Интересът е огромен.

Председателят на Европейска комисия благодари на другия претендент Даниел Лорер

„ Важно е да кажем, че това не се случва за първи път. Добра процедура е. Това на нас тук в Брюксел ни харесва – че има опция комисари, които са свършили добра работа, да се върнат в страните членки и да поведат техните държавни управления “, счита българският евродепутат Ева Майдел.

„ Илиана Иванова е добре позната на сътрудниците. Тя е знаеща, можеща и считаме, че чуването ще протече доста градивно “, сподели още тя.

За България е чест да ръководи още веднъж ресора нововъведения, написа той във Facebook

Според Майдел ресорът е значим, защото стопанската система на Европа би трябвало да бъде конкурентно способна.

Повече вижте във видеото.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР