Предстои да видим до каква степен тази експертиза и този

...
Предстои да видим до каква степен тази експертиза и този
Коментари Харесай

Иван-Асен Иванов: В търсене на алтернатива не бива да възпроизвеждаме вече познат модел

„ Предстои да забележим доколко тази експертиза и този контрастност, който партията на Слави Трифонов се пробва да сътвори по отношение на това, което сме привикнали да следим в българската политика през последните години, ще докара до действителни промени, до действителни политически промени в нашата страна. “ Това разяснява пред БНР политологът Иван-Асен Иванов.

Експертността и говоренето на езици са прелестни неща, само че е доста значимо да забележим каква е политическата воля зад тези лица с прелестни визитки , акцентира той в предаването „ Преди всички “. По думите му въпреки и с впечатляващи биографии някои от личностите в проектокабинета няма да бъдат утвърдени, да вземем за пример от „ Демократична България “.

Според младия политолог в историята сме имали много опит с специалисти, които макар прелестното си CV не водят към по този начин мечтаните промени .

Когато желаеме да премахнем непременно едно политическо статукво, е хубаво да не се задоволяваме просто със идващото , което идва, което е малко по-добро, акцентира Иван-Асен Иванов. В търсене на опция не би трябвало да възпроизвеждаме към този момент прочут модел, безапелационен е той.

Партията на Слави Трифонов има 64 мандата в новия парламент. Ако желаеме да имаме в действителност постоянен кабинет през идващите месеци, с 64 мандата това не може да бъде реализирано , означи Иванов.

„ А виждаме, че в идващия парламент – партии, с които се счита, че Слави Трифонов значително има синхронизирани ползи за бъдещето на страната – така наречен протестни партии. Това ще докара още през цялото време до много напрегнати, форсирани усеща сред хора, които ще би трябвало да прокарват промени в действителна политическа конюнктура. Защото е доста елементарно в деня на изборите да излезеш с едни мощни анонси, само че още по-трудно е в ежедневната работа в Народното събрание да намираш непрекъснато болшинства , да прокарваш тези сложни решения. “

Запитан имаме ли изясненост по какъв начин е образувано държавното управление, показано от Трифонов и кой стои зад тези хора, Иван-Асен Иванов уточни:

Със сигурност , само че знаем по какъв начин не е образувано – то не е образувано съгласно тези хора, които се чака да го поддържат в Народното събрание. Това е куриозното. Още по-неприятният миг е, че усещаме някаква форма на дистанцирано отношение от страна на Има Такъв Народ , на отвращение за обща работа и търсене на общи цели. “

Цялото изявление слушайте в звуковия файл.

Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР