Представянето ни през 2017 г. бе най-силното в историята в

...
Представянето ни през 2017 г. бе най-силното в историята в
Коментари Харесай

Glencore изненада инвеститорите с по-висок дивидент

" Представянето ни през 2017 година бе най-силното в историята вследствие на водещите ни подразделения за маркетинг и индустриални активи ", съобщи основният изпълнителен шеф Aйвън Глазенберг.

© Bobby Yip Още по тематиката
Електромобилите направиха кобалта най-горещата суровина на 2017 година

Цената на метала е скочила със 120% за годината, до момента в който Bloomberg commodity index се намали с 4%
21 дек 2017
Минният колос Rio Tinto приключва изцяло въгледобивната си активност

Конкурентите й се готвят да усилят пазарния си дял в бранша
13 ное 2017
Glencore и катарският държавен фонд купиха 19.5% от " Роснефт "
8 дек 2016 Швейцарската минна компания и търговец на първични материали Glencore изненада вложителите с по-големи дивиденти от плануваното, откакто годишната облага се е повишила вследствие на по-високите цени на суровините и най-хубавото показване на комерсиалното й поделение от 2008 година насам, оповестява Bloomberg.

Резултатите

Швейцарската компания разгласи, че облагата преди лихви, налози и амортизации се е повишила с 44% до 14.7 милиарда $ през миналата година. Резултатът дава отговор на прогнозите на анализаторите. Компанията изплати дивиденти на акционерите на стойност 2.9 милиарда $, или 20 цента на акция, което е със 700 млн. $ повече от условието по новата й политика за дивидентите.
Нетната облага на компанията за интервала възлиза на 5.78 милиарда $, което е забележителен растеж по отношение на миналата година, когато е била 1.38 милиарда $. Приходите за годината са скочили с 34% до 205.48 милиарда $, обявиха още от Glencore.

Период на възобновяване

Гигантът в бизнеса със първични материали се възвърне от тежкото състояние през 2015 година, когато вложителите се притесняваха, че дългът му е прекомерно висок с помощта на композиция от продажби на активи, повишение на цените на суровините и понижаване на разноските. Компанията е свила чистия си дълг до 10.7 милиарда $ - под задачата й от 16 милиарда $. По този метод отговорностите са намалели с внушителните 70% от пика си от 38 милиарда $ в края на 2013 година

Швейцарският търговец на първични материали Glencore продаде предходната година 49% от акциите в земеделския си бизнес на два канадски пенсионни фонда против 3 милиарда $. Сделката беше за да се намали дългът на компанията и да се усилят опциите за нови придобивания.

" Представянето ни през 2017 година беше най-силното в историята вследствие на водещите ни подразделения за маркетинг и индустриални активи ", съобщи основният изпълнителен шеф Aйвън Глазенберг. " Ползата от по-високите цени на суровините в композиция с продължаващото мощно понижаване на разноските за единица продукция се вижда в по-добрите маржове от миннодобива в бизнеса ни с метали и сила ".
Ръководителите на Glencore упорстват, че компанията ще бъде консервативна и не възнамерява огромно придобиване. Но прецизираха, че през 2018 година ще имат доста парични средства било за придобивания или за повече заплащания към акционерите.
" Има доста непотребен капитал ", споделя Стивън Калмин, началник на финансите на компанията.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР