Представяме ви няколко полезни идеи как да съхраните повече храните

...
Представяме ви няколко полезни идеи как да съхраните повече храните
Коментари Харесай

Ето как да удължим срока на годност на определени храни

Представяме ви няколко потребни хрумвания по какъв начин да съхраните повече храните на валидност. Ето какво би трябвало да извършите: 

1.       Игнорирайте датите

Един от най-хубавите способи за понижаване на разхищението на храна е да спрете да се преценявате със периодите.

Експертите предлагат да употребявате сетивата си, с цел да разберете по кое време храната е добра за консумация. Помиришете, докоснете, погледнете, може би ще го усетите нещо - потреблението на личния ни здрав разсъдък е добър метод да намалите изхвърлянето на храната. 

2.       Проверете температурата на хладилника си

Ако установите, че храната ви се скапва прекомерно бързо, добре е да ревизирате дали хладилникът ви е надъхан на вярната температура.

Трябва да ревизирате дали хладилникът ви е задоволително леден, като употребявате термометър за ледник, а не екраните на вратите, защото те не постоянно са точни.

Най -студената част на хладилника би трябвало да бъде под 5C.

Трябва да се внимава температурата да не е и прекомерно ниска защото могат да замръзнат продуктите в задната част на хладилника.

3.       Замразете съвсем всичко

Замразяването е един от най-хубавите способи за предпазване на храни и понижаване на питателните боклуци. Всичко, от билки и самун до доматени сосове, месо, тестени произведения, супи и мляко, може да бъде замразено, с цел да се удължи периода му на валидност.

Фризерът работи като бутон за пауза, което значи, че храната няма да се скапе и множеството бактерии не могат да порастват в нея.

4.       Дръжте нещата херметически затворени

Кислородът може да редуцира периода на валидност на някои от вашите храни. Храните като брашно, ядки, сушени плодове, подправки и зърнени храни, както и самун, траят по-дълго, когато се държат надалеч от О2.

5.       Отглеждайте свои лични билки

Билките са превъзходен актив за всяка кухня, само че минусът е, че доста сортове, отглеждани в саксии, умират сезонно. Въпреки това, множеството билки могат да бъдат събрани и съхранявани за потребление по-късно.

Пресен магданоз, кориандър и мента изсъхнат бързо, изключително когато се съхраняват в пластмасовите си опаковки.

Отнасяйте се с тях като с цветя, отстранете всяка пластмаса и ги натопете във вода, съхранявайте в хладилника - те могат да устоят няколко седмици по този метод. Можете също по този начин да увиете билки във влажна кухненска хартия и да съхранявате в хладилника.

6.       Разделете вашите плодове и зеленчуци

Препълненото чекмедже за зеленчуци е плодородна почва за формиране на плесен, по тази причина е значимо да се подсигурява, че храната се съхранява в чиста, суха среда с доста място.

Изпразнете чекмеджето за зеленчуци, избършете го бързо и отстранете пластмасовата опаковка, тъй че зеленчуците ви да не се потят в спомагателните пластове. Съхранявайте листата от маруля в резервоар с парче кухненска хартия, с цел да изсмучете непотребната влага.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР