Представяме премиерно в българския радиоефир най-новия албум на блестящия цигулар

...
Представяме премиерно в българския радиоефир най-новия албум на блестящия цигулар
Коментари Харесай

Светлин Русев свири Франк Мартен - нов албум на европейския музикален пазар

Представяме премиерно в българския радиоефир най-новия албум на блестящия цигулар Светлин Русев, излязъл преди броени дни. Той съдържа произведения от Франк Мартен - Концерт за цигулка и оркестър и " Ескиз " за оркестър, записани с Камерния оркестър на Женева под диригентството на Ари ван Бейк.

В момента Светлин Русев е концертмайстор на Оркестъра на Романска Швейцария. Този негов ангажимент е настоящ до края на юли 2021 година, когато актьорът ще напусне състава, с цел да се отдаде напълно на солистичната си и преподавателска активност.

 Светлин Русев Тази седмица Светлин Русев е в България за два концерта – в София и  Шумен. На 3 юни той ще показа със Софийската филхармония под диригентството на финландеца Саша Мякиля „ Хаванеза “, „ Интродукция и Рондо капричиозо “ и „ Каприз във формата на валс “ от Камий Сен-Санс. Ден по-късно, на 4 юни, фамозният цигулар ще гостува на Шуменската филхармония и под диригентството на Станислав Ушев ще показа два цигулкови концерта – от Моцарт и от Брамс.

В „ Алегро виваче “ Светлин Русев показа най-новия си компактдиск с музика от Франк Мартен, който той подари на БНР и неговите слушатели. А осъществяването на същата творба през февруари тази година със Софийската филхармония под диригентството на Росен Миланов може да се гледа във видеоканала на Светлин Русев в YouTube.

Чуйте в звуковия файл какво описа цигуларят за реализирането на албума.

Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР