Представителят на Върховният комисариат на ООН за бежанците у нас

...
Представителят на Върховният комисариат на ООН за бежанците у нас
Коментари Харесай

Агенцията на ООН за бежанците в България ще си сътрудничи с Община Пловдив

Представителят на Върховният комисариат на Организация на обединените нации за бежанците у нас (ВКБООН) Седа Кузуджу се срещна с кмета Здравко Димитров, с цел да обсъдят бъдещо тясно съдействие и работа по тематиката с бежанците. Кузуджу акцентира, че моделът на Пловдив е високо скъп в организацията, която съставлява, и опитът му би трябвало да бъде споделян на огромни международни конгреси, свързани с миграцията.

В срещата се включиха и заместител –кметовете Стефан Стоянов, Анести Тимчев и Йордан Ставрев. Стоянов напомни стъпките, които Община Пловдив предприе при започване на бежанската вълна от Украйна и акцентира ролята на публично-частното партньорство в менажирането на някогашната Белодробна болница, която беше превърната във краткотраен център за настаняване. Седа Кузуджу е посетила мястото и ще показа усещанията си от видяното още идната седмица, когато има планувана среща с посланици от задачите в страната ни.

Образованието и спортът са част от направленията, които ще се застъпят в меморандум за съдействие, който следва да се подпише сред общината и ВКБООН. Двете страни ще си партнират в разнообразни просветителни стратегии, академии за преподаватели и кариерни конгреси, които да надграждат работата с бежанците и локалното население. Агенцията подкрепя и разнообразни юношески клубове и организации в поддръжка на акомодацията на хората, принудени да изоставен страните си.

Агенцията на Организация на обединените нации за бежанците оперира в България от 1993 година, въз основа на съглашение с българското държавно управление. Мандатът е за поддръжка на националните и локалните управляващи при реализиране на политики за банкет и интеграция на бежанци, от една страна, и за финансиране на неправителствени организации за реализиране на директна поддръжка на бежанци, от друга.

В края на юни тази година ВКБООН в партньорство с Местната комисия за битка с трафика на хора, гр. Пловдив и Националната комисия за битка с трафика на хора, организираха образование за предварителна защита на трафика на хора, в подтекста на бежанската обстановка от Украйна.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР