Представителят на руското външно министерство Мария Захарова отговори на министъра

...
Представителят на руското външно министерство Мария Захарова отговори на министъра
Коментари Харесай

Захарова отговори на признаването на борша за украинско ястие

Представителят на съветското външно министерство Мария Захарова отговори на министъра на културата и осведомителната политика на Украйна Александър Ткаченко, който разгласи признаването на борша за украинско ядене, включено в листата на културното завещание на ЮНЕСКО. Коментарът ѝ беше оповестен в Telegram. Захарова беше сюрпризирана, че съгласно Ткаченко боршът се нуждае от отбрана. „ Нашият борш не се нуждае от отбрана, само че предстои на неотложно и цялостно заличаване в паница “, написа тя.



" За да обясня на света с кулинарен образец какво е „ модерният киевски шовинизъм “, ще изтъквам факт: хумусът и пилафът са приети за национални ястия на няколко народи. Но, както разбирам, всичко предстои на украинизация. Какво следва? Признаване на свинското като „ украински народен артикул “?

Мария Захарова, представител на съветското външно министерство

Захарова добави, че през 16 век данцигският търговец Мартин Груневег в своите пътни бележки назовава борша ядене на съветските поданици на Киев.

По-рано беше обявено, че ЮНЕСКО включи културата на украинския борш в листата на нематериалното културно завещание. Министърът на културата и осведомителната политика на Украйна Александър Ткаченко сподели, че в този момент това ядене е " публично украинско и публично под закрилата на ЮНЕСКО ".

Източник: Лента.ру


Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР