Представителят на каталунското правителство Марти Англада заяви, че тъй като

...
Представителят на каталунското правителство Марти Англада заяви, че тъй като
Коментари Харесай

Каталуния отново иска ЕС да е посредник в спора с Испания


Представителят на каталунското държавно управление Марти Англада съобщи, че защото крал Фелипе VI е изпуснал опцията си да бъде медиатор в разногласието сред Каталуния и Испания, единствената опция за ефикасна регулация на проблема е тази функционалност да поеме Европейския съюз.
Англада оспори мнението, че Европейски Съюз и всички страни-членки са се отказали от посредническата роля.
„ За сходен метод се изрече по-специално белгийският министър председател Шарл Мишел ", напомни той.

Той също отхвърли за отговори на въпроса по кое време каталунският водач Карлес Пучдемон ще разгласи независимостта на Каталуния. " Пучдемон изобщо не е казвал, че ще разгласи независимостта на Каталуния. Той единствено сподели, че ще даде на локалния парламент въпроса по какъв начин да се реагира, в случай че централните управляващи вземат решение да приложат член 155 от испанската конституция (за отменяне на каталунската автономност – ред.) Прилагането на този член ще се трансформира в същинско юридическо земетресение както за Испания, по този начин и за Каталуния ", предизвести политикът, съобщи БГНЕС.
БГНЕС напомня, че испанското държавно управление към този момент реши да прибегне до това състояние на конституцията, само че то би трябвало да бъде утвърдено от Сената на 27 октомври.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР