Представителят на Държавния департамент на САЩ Нед Прайс обяви в

...
Представителят на Държавния департамент на САЩ Нед Прайс обяви в
Коментари Харесай

САЩ обявиха мирни преговори между Армения и Азербайджан в Брюксел

Представителят на Държавния департамент на Съединени американски щати Нед Прайс разгласи в идващите дни договаряния сред представители на Азербайджан и Армения в Брюксел за нормализиране на връзките.

На брифинг, той съобщи, че Вашингтон се надява да види по-нататъшен прогрес, „ когато страните се съберат в Брюксел през идващите дни за диалози, проведени от ръководителя на Европейския съвет Шарл Мишел “. Прайс, отговаряйки на въпрос на публицист дали последните изказвания на Съединени американски щати за връзките Баку-Ереван са прекомерно оптимистични, повтори, че през последните месеци страните са постигнали прогрес към спокойно съглашение, което беше оповестено на 18 февруари в Мюнхен от държавния секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен.

Говорителят на Държавния департамент добави, че " не се опитваме да бъдем прекомерно оптимисти, само че продължаваме да поддържаме по всевъзможен вероятен метод процеса на разговор, дипломация, ориентиран към реализиране на изцяло решение на казуса ".
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР