Представителството на Европейската комисия в България започна онлайн информационна кампания

...
Представителството на Европейската комисия в България започна онлайн информационна кампания
Коментари Харесай

Български лекари подкрепиха кампанията на ЕК за ваксиниране

Представителството на Европейската комисия в България стартира онлайн осведомителна акция „ За да бъдем здрави и дружно “ в поддръжка на имунизацията против COVID-19 у нас. Тя се реализира и със съдействието на Министерството на здравеопазването.

Популярни и уважавани медицински експерти записаха видео послания, които ще се излъчват на страниците на Представителството на Европейската комисия във Facebook и Туитър в идващите седмици. Лекарите споделят прочувствени разкази за своите персонални прекарвания през миналата година на пандемия и показват голям брой разумни причини в интерес на безвредните и ефикасни ваксини, утвърдени в Европейския съюз.

„ Целта ни е да покажем на хората, че доста от прекарванията, които ни липсват през последната година, могат още веднъж да бъдат част от живота ни, сподели Цветан Кюланов, и.д. началник на Представителството на Европейската комисия в България. Ваксинирането е средството, което ще ни помогне да се върнем към тях допустимо най-бързо. От видеата ясно се вижда какъв брой доста са коствали интервалите на изолираност на всеки един от нас и какъв брой значими са общите дейности за битка с пандемията “.

И напомни думите на комисаря по опазване на здравето Стела Кириакиду: „ Сигурността и доверието във имунизациите са от основно значение за имунизирането. Приоритетът на Комисията постоянно е бил сигурността и ефикасността на всяка ваксина против COVID-19, позволена за приложимост в Европейски Съюз. “ Обща цел в Европа е имунизирането на най-малко 70% от възрастното население на всяка страна членка, за което е належащо повишение на доверието на жителите. Представителството на Европейската комисия в България е готово да даде видео посланията от българските лекари на всички медии, които желаят да ги излъчат или разгласяват.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР