Представителна група на ППМГ „Акад. Иван Ценов“ – Враца взе

...
Представителна група на ППМГ „Акад. Иван Ценов“ – Враца взе
Коментари Харесай

Посланици на ППМГ – Враца се включиха в работна среща по „Еразъм +“ в Турция

Представителна група на ППМГ „ Акад. Иван Ценов “ – Враца взе присъединяване в транс-национална подвижност в учебно заведение „ Нухмехмет Кючукчалък”, град Кайсери - Турция по план „ Раздвижи тялото и мозъка си – здравословен метод на живот на юношите “.
Акцент в програмата на визитата бяха обучителните действия за възпитаници, свързани със здравословното хранене, менталното здраве и физическата интензивност. По време на работната среща бяха показани трите крайни продукта от изтеклата първа година на плана. Това са: DVD „ Да се раздвижим посредством национални танци”, DVD „ Да спортуваме заедно” и готварска книга с национални храни. Принос към трите продукта с даване на свои видеа и презентации имаха всички осем училища-партньори, а за правенето на крайната им визия отговаряха представителите на Испания, Франция и Латвия.
Следващият стадий на Програма „ Еразъм + “ е отдаден на хигиената и приготвянето на храната съгласно условията на религиите на страните-партньори. В тази връзка за учениците бе готова тематична сесия, на която се срещнаха с условията на исляма, православието, католицизма и юдеизма. Домакините бяха подготвили и спомагателна сесия по смехотерапия, занимателни игри и походи измежду природата. Чуждестранните участници усяха да научат забавни обстоятелства за историята, географията и културата на Република Турция. Атрактивно и занимателно бе надпреварата с интерпретация на скоропоговорки на разнообразни езици, взаимните спортни игри и визитата в Научен център Кайсери.
В един от огромните търговски центрове на турския град бе показана галерия на български национални знаци и храни. Демонстрирани бяха национални носии и фоклорни танци. Положително отношение към нашето съдействие изрази зам.-кметът на Район Коджасинан – Кайсери, както и началника на локалното ръководство на образовението.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР