Представителите на транспортния бранш напуснаха гневни срещата си с премиера

...
Представителите на транспортния бранш напуснаха гневни срещата си с премиера
Коментари Харесай

Бесни превозвачите напуснаха срещата си с Кирил Петков, готвят блокада на държавата

Представителите на транспортния отрасъл напуснаха гневни срещата си с премиера Кирил Петков , на която бяха поканени, с цел да бъдат разисквани настояванията им за справяне с рецесията в сектора.

Причината - настояванията им не били чути от държавния началник, а само им било обяснявано, по какъв начин те не могат да бъдат изпълнени. Всъщност в залата остана единствено една транспортна асоциация (чийто представител вози премиера по дупките на Витиня), а останалите 9, представляващи голяма част от бранша, демонстративно напуснаха.

" Министър-председателят съобщи, че в тази зала той дефинира разпоредбите и в случай че не ни харесва, да станем и да си тръгнем. Ние това и направихме. Държавата не е на министър-председателя, не е на " Продължаваме промяната ". Това е скандално ", описа по какъв начин е протекла оказалата се къса среща ръководителят на Конфедерацията на автобусните превозвачи Магдалена Милтенова.

Три са главните претенции на превозвачите - понижаване на акциза на горивата с 50%, отпадане на биокомпонентата, което още веднъж би довело до промяна на цените надолу, както и отсрочване на плануваното разширение на тол системата.
 Превозвачите желаят три министерски оставки
Превозвачите желаят три министерски оставки

Най-вече поради пренебрежение, Василев и Събев били срам

През цялото време министър председателят обяснявал на сектора по какъв начин акцизът няма по какъв начин да бъде понижен, което, акцентира Милтенова, е погрешно, тъй като има писмо от Европейската комисия, която разрешава използването на сходна мярка даже и в страни с най-малък данък като България.

Още от идната седмица превозвачите стартират всеобщи протестни дейности в цялата страна. Първоначално датата, оповестена още при предходния митинг, блокирал центъра на столицата, бе 18 май, само че демонстрациите ще стартират още от 10-то число. На 18 май пък рейсовете няма да транспортират пасажери. Предвиждат се и блокади на пътища, ГКПП-та и така нататък, като следва съответните форми и местоположения на недоволството да бъдат оповестени в околните дни.

" В нашия митинг няма политически претенции . Нашите претенции са свързани само и единствено с преодоляване на инфлационните процеси, преодоляване на икономическата рецесия. Защото ние се борим за нашия бизнес, за нашите фамилии, за всеки български жител, който е ощетен ", сподели Йордан Арабаджиев, ръководител на Съюза на интернационалните превозвачи.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР