Представителите на организации от транспортния сектор напуснаха неудовлетворени срещата си

...
Представителите на организации от транспортния сектор напуснаха неудовлетворени срещата си
Коментари Харесай

Превозвачи напуснаха със скандал срещата с премиера Петков, посочил им вратата

Представителите на организации от транспортния бранш напуснаха неудовлетворени срещата си с премиера Кирил Петков няколко минути след нейното начало и обявиха подготвеност митингите им да продължат.

„ Бяхме помолени да напуснем срещата, тъй като министър-председателят съобщи, че в залата той ще дефинира разпоредбите и той споделя какво се случва, а в случай че на нас не ни харесва, можем да си тръгнем. Ние това и направихме. Държавата не е на министър-председателя, България не е на „ Продължаваме промяната “ и на нито един министър. България е на всички български жители, които сме дали гласа си за тези хора “, съобщи след диалозите в Министерския съвет Магдалена Милтенова от Конфедерацията на автобусните превозвачи.

Според нея държавното управление демонстрира пренебрежение към сектора, който е в затруднено състояние поради непрестанно покачващите се цени на горивата.

Организациите от бранша обявиха подготвеност митингите им да продължат след 10 май т.г. През април те направиха две общонационални демонстрации в няколко града.

Няма да спрем дотук, ще отстояваме всяка наша позиция, съобщи Милтенова.

Йордан Арабаджиев от Съюза на интернационалните превозвачи добави, че представителите на транспортния бранш не са чули действително желание за използване на антикризисни ограничения от страна на държавното управление, с цел да бъде подкрепят секторът.

В нашите митинги няма политически претенции, единствено стопански, акцентира той.

Транспортните компании упорстват за отпадане на биодобавката на горивата за интервал от шест месеца, връщане на 50% от акциза на горивата за същия интервал, както и заслужено установяване на размера на тол таксите.

Освен премиера, в днешната среща участваха вицепремиерът и министър на районното развиване и благоустройството Гроздан Караджов, както и министърът на превоза и известията Николай Събев.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР