Представителите на ГЕРБ-СДС излязоха от срещата с президента Румен Радев

...
Представителите на ГЕРБ-СДС излязоха от срещата с президента Румен Радев
Коментари Харесай

Напрежението се покачва! Габриел излезе от срещата с Радев, издаде най-чаканата новина

Представителите на ГЕРБ-СДС излязоха от срещата с президента Румен Радев преди връчването на първия изследователски мандат. Мария Габриел, Теменужка Петкова, Деница Сачева и Рая Назарян в понеделник заран се явиха на съвещания при президента.
След повече от час на диалози на затворени порти, те се появиха на изхода на институцията, с цел да отговорят на въпроси:
„ Бих желала да пожелая на мюсюлманите в България здраве и благоденствие поради Рамазана. Имаме общи точки с ПП-ДБ, това споделих и на президента. Разбира се, имаме и разлики, само че диалозите са градивни. За нас продължава основата да бъде на база правила, бистрота и споделена отговорност, с цел да има явен механизъм за взимане на решения “, сподели тя и добави, че има съглашение от ГЕРБ, което е поставено на масата и към правилата, на което всички да се придържат.
„ Имаме потребност от още малко време. Благодарна съм за градивния звук на договарянията от последните два дни. За нас е значимо да работим върху общ текст с ПП-ДБ. Мисля, че е значимо да си дадем късмет тези договаряния да преминат намерено и в градивен разговор “, добави тя.
„ Не сте ме чули да приказвам за червени линии. Няма да си трансформира речника. Важно е да има ясно носене на отговорност и ангажимент за надзор на всичко, което се реши. Това е водещото “, добави Габриел.
След срещата с представителите на първата по величина парламентарно показана политическа мощ се чака при президента да дойдат и депутатите от ПП-ДБ, чиято среща е планувана за 11:30 часа.
Уикендът бе белязан от тежки договаряния сред двете обединения, които още преди 9 месеца поставиха основите на ротацията, която би трябвало да последва сред премиера в оставка Николай Денков и вицето му Мария Габриел, предава Блиц.
Още преди предаването на властта обаче сред ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ породи напрежение, а мотив за това бе разпределянето на властта и по-точно меморандум, изпратен като смс, от страна на Петков и компания, в който ръководството на регулаторите в страната се разделя съразмерно сред двете сили.
Това обиди ГЕРБ, които на собствен ред пожелаха да се сложи началото на договаряния за политики и изпратиха съглашение на ПП-ДБ, в което и министерствата биват разпределени по равно.
Неделните диалози сред обединенията продължиха 10 часа, а след тях последва безмълвие. Именно през днешния ден се чака да бъде изнесена повече информация какво тъкмо се е споделило по време на срещата и стигнали ли са политиците до консенсус.
По предварителна информация ябълката на раздора е било финансовото ведомство, което Асен Василев изрично е отказал да съобщи в други ръце.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР