Представители на технологичните компании Фейсбук, Туитър и Гугъл се явиха

...
Представители на технологичните компании Фейсбук, Туитър и Гугъл се явиха
Коментари Харесай

Гугъл, Фейсбук и Туитър свидетелстваха пред Конгреса по руското разследване


Представители на софтуерните компании Facebook, Туитър и Google се явиха пред американския Конгрес, с цел да дадат показания за разпространяването на платени от Русия погрешни или подвеждащи информации в техните платформи по време на президентските избори в Съединени американски щати предходната година, предадоха ДПА и Асошиейтед прес.

Водещият юрист на Facebook Колин Стреч призна пред подкомисия на правната комисия на Сената, че близо 126 милиона американци са били изложени на въздействието на пуснати от Русия изявления в обществената мрежа сред януари 2015 и август 2017 година

Google съобщи, че свързаната с Кремъл Агенция за проучване на интернет е качила над 1100 видеоматериала в Ютюб, а Туитър сподели, че е разкрила повече от 2700 профила, свързани с тази организация. Технологичната компания съобщи също по този начин, че откритата в Санкт Петербург организация е употребила принадлежности за автоматизирани известия, с цел да популяризира туитове в платформата, а по време на изборите в нея са се появили 131 000 такива известия.

Google, Facebook и Туитър опазиха предприеманите от тях ограничения за сигурност и дадоха обещание, че ще положат повече старания, с цел да спрат злоупотребата с техните платформи от непознати страни.

Представители на трите компании ще дадат също по този начин показания пред комисиите по разузнаване на Камарата на представителите и на Сената по отношение на следствията на Конгреса за съветска интервенция в американските избори.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР