Представители на танцови школи в Русе организираха протестно шествие в

...
Представители на танцови школи в Русе организираха протестно шествие в
Коментари Харесай

Стотици танцьори на протест в Русе срещу затваряне на школите

Представители на танцови школи в Русе проведоха протестно шествие в центъра на града под наслов „ Не на двойния критерий! “.

Недоволството им е предизвикано от решението на Областния действен щаб залите още веднъж да бъдат затворени от понеделник.

Повече от 3000 русенци танцуват в другите обединения за любителско изкуство и през днешния ден за пръв път излязоха обединени на протестно шествие.

В петък, когато бяха оповестени новите ограничения в региона поради корона вируса, ръководителите на огромните сформира са решили да покажат несъгласието си от решението залите да бъдат затворени от понеделник до 1 април в това число.

Хореографите Анета Иванова и Богдан Донев показаха мнението на сътрудниците си.

„ Ние в действителност не сме съгласни и през днешния ден сме тук на митинг, с цел да изкажем нашето противоречие и неодобрение с това с този двоен критерий, тъй като единствено ние сме затворени, единствено школите за изкуства, всички останали работят. Не, че желаеме те също да затворят, просто желаеме и нас да не ни затварят “, сподели Донев.

„ Смятам, че съблюдаваме всички противоепидемични ограничения, разстояние, четири квадратни метра на човек, разстояние един от различен, проветряване и всевъзможни нужни неща, които би трябвало да се случат, с цел да има сигурност в залите ни “, уточни Иванова.

На митинга пристигнаха над 200 танцьори, които също показаха неодобрение.

„ Отиваме да танцуваме, не може да има двоен критерий “, сподели жена, участваща в митинга.

„ Танците са си тип спорт. Не може фитнесите да работят, а танците – не. Просто няма логичност “, добави стачкуващ.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР