Представители на Русия и Украйна са се срещнали в Обединените

...
Представители на Русия и Украйна са се срещнали в Обединените
Коментари Харесай

Ройтерс: Представители на Украйна и Русия са се срещнали в ОАЕ

Представители на Русия и Украйна са се срещнали в Обединените арабски емирства (ОАЕ) предходната седмица, с цел да обсъдят опцията за замяна на военнопленници, която би била обвързвана с обновяване на съветския експорт на амоняк за Азия и Африка посредством украински водопровод, съобщи Ройтерс, базирайки се на три източника, осведомени с въпроса.

По информация от източниците диалозите са били извършени с посредничеството на ОАЕ и без присъединяване на Организация на обединените нации макар централната роля на организацията при договарянето на самодейността за експорт на селскостопански артикули от три украински черноморски пристанища. Амонякът се употребява в производството на торове, съобщи Факти.

Разговорите са имали за цел да отстранен оставащите трудности пред осъществяването на самодейността за експорт на зърно, чийто период на деяние беше продължен предходната седмица и да бъде омекотен международният дефицит на храни, като бъде деблокиран износът от Украйна и Русия, прибавиха източниците, поискали да останат анонимни. Руските и украинските представители са пристигнали в столицата на ОАЕ Абу Даби на 17 ноември и са разискали подновяването на износа на амоняк от Русия в подмяна на продан на военнопленници, при който двете страни ще си разменят огромен брой хора.

Агенция Ройтерс отбелязва, че не е съумяла да откри какъв прогрес е бил реализиран на диалозите. Руският президент Владимир Путин през вчерашния ден сподели, че съветски чиновници ще работят по разблокирането на съветски торове от европейски пристанища и за обновяване на износа на амоняк.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР