Представители на ръководството на Българската браншова камара "Пътища" и собственици

...
Представители на ръководството на Българската браншова камара "Пътища" и собственици
Коментари Харесай

Пътните строители поискаха оставката на Комитова с писмо до Стефан Янев

Представители на управлението на Българската браншова камара "Пътища " и притежатели на пътностроителни компании внесоха в Министерския съвет намерено писмо до служебния министър председател Стефан Янев,

"В това писмо ние ясно демонстрираме несъстоятелността на тезите на госпожа Комитова и основанието ни да желаеме нейната оставка ", сподели ръководителят на Управителния съвет на Камарата Стефан Чайков пред протестиращите пред Министерския съвет служащи от пътностроителните компании.

"Надяваме се министър председателят да вземе ограничения, да прояви разсъдък и да възобнови разговора сред сектора и държавното управление. Ще бъдем тук, до момента в който реализираме търсените от нас резултати ", обърна се към хората Чайков.

След като писмото бе импортирано в Министерски съвет, Чайков разяснява пред публицисти, че в него се оборват една по една "нелепите тези на госпожа Комитова " и се желае среща с премиера за намиране на трайно решение на проблемите в бранша. Към писмото има и правно мнение от 10 страници от известни български адвокати, които ясно потвърждават юридическото съображение за нашите претенции, добави Чайков.

От камарата показват в писмото, че протестиращите компании не са толкоз, колкото Комитова споделя: "В БКК Пътища " членуват 83 сдружения, дружно с всички нас стачкуват и наши подизпълнители, снабдители на материали и машинизация, както и Камарата на Строителите в България ".

Те означават, че Комитова е постигнала невъобразим резултат за настоящ министър на градежите и той е да сплоти всички строители против себе си.

"Във конференцията на 8 октомври Комитова показа информация какви задатъци са получени от избрани компании за огромните инфраструктурни обекти. Услужливо пропусна да спомене, че близо 2/3 от сдруженията, които са страна по договорите, нямат нищо общо с цитираните задатъци ", написа още в отвореното писмо.

Строителите показват, че дейностите на Комитова евентуално съставляват и състав от Наказателния кодекс - Склоняване на длъжностно лице към несъблюдение на отговорностите му.

Строителите споделят още, че поради отсрочените планови поправки за пролетта пострадали ще бъдат жителите на страната. "Цената, която ще платят елементарните хора, ще нарасне неимоверно, а привеждането на правите в обикновено и безвредно положение ще се отсрочи с месеци ", споделят те.

В отговор на въпрос какви периоди са сложени от камарата за решение на казуса, Чайков сподели, че периодите са в прерогативите на премиера. Ако той желае да вижда тази панорама всеки ден пред Министерския съвет, ние ще продължим, добави ръководителят на Камарата.

Той още веднъж повтори, че предлагането за разсрочване на дължимото на пътностроителните компании за период от две години е недопустимо за компаниите поради инфлационния напън.

След две години от тези пари ще са изчезнали минимум 20 %, посочи Чайков и добави, че от Камарата на упорстват да бъдат получени най-малко 600 млн. лв. до края на годината.

Държавата дължи на фирмите за осъществените от тях действия по републиканските пътища общо над 930 млн. лв., от които фактурираните разноски са 222,5 млн. лв., а сертифицираните нефактурирани разноски - 710,5 млн. лв. за действия по настоящ ремонт и поддържане на републиканската пътна мрежа.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР