Представители на ръководствата във Варна на , ДСБ и Да,

...
Представители на ръководствата във Варна на , ДСБ и Да,
Коментари Харесай

И представители на ПП, ДСБ и „Да, България“ искат оставката на кмета на Варна

Представители на управленията във Варна на „, ДСБ и „ Да, България “, както и общински съветници от „ “ желаят оставката на кмета на града Иван Портних  Иван Портних Иван Николаев Портних e български политик от Политическа партия ГЕРБ, кмет на община Варна от 15 юли 2013 г. Роден е на. Това заяви на конференция през днешния ден ръководителят на градската конструкция на ДСБ Васко Василев. 

Той изясни, че главната причина за настояването е градоустройството и инфраструктурата на града. Капката, с която чашата преля, е ВиК-аварията преди дни в квартал „ Бриз “ и грандиозното наводняване, сподели Василев. Той посочи, че съгласно тях повода за повредата е презастрояването на квартала и виновността е 100 % на кмета. 

От политическите партии разясниха още, че кметът не изпълнявал задължението си в Закона за устройство на територията всяка година да внесе в Общинския съвет отчет за осъществяване на Общия организационен проект (ОУП). По думите му този отчет би трябвало да се прегледа от Общинския съвет и да се набележат ограничения по отношение на смяна или не на Общ устройствен план. Според Василев неизпълнението на закона е  повода Варна да бъде презастроена.

Василев сподели, че кметът би трябвало да поеме отговорността и да си подаде оставката, само че неприятното е, че в града обстановката с презастрояването е невъзвратима. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР