Представители на общинска дирекция Образование и демографски въпроси“ в Бургас

...
Представители на общинска дирекция Образование и демографски въпроси“ в Бургас
Коментари Харесай

Делегация от Бургас бе на посещение в българското училище в Братислава

Представители на общинска дирекция „ Образование и демографски въпроси “ в Бургас посетиха българското учебно заведение „ Христо Ботев “ в Братислава /Словакия/ по покана на управлението на образователното заведение.

Посещението бе част от подписаното преди две години съглашение за продан на училищен практики и начинания за съдействие в региона на образованието и туризма сред Бургас и Братислава.

Бургаската делегация бе посрещната от шефа на СУ „ Христо Ботев “ – гр. Братислава Добрина Банова и целия колектив на учебното заведение. На срещата участва и Габриела Примова – консул на Република България в Словашката Република.

Децата, множеството от които са словачета и не са с български генезис, само че учат на български език, поздравиха своите посетители с български национални песни и танци.

В българското учебно заведение „ Христо Ботев “ в Братислава, което преди две години чества 70-годишен празник, учат общо 120 деца, като финансирането на активността му се реализира от словашката страна и българското министерство на образованието. Голяма част от учениците желаят да продължат образованието си в България. Завършилите българското учебно заведение в Братислава получават две дипломи – българска и словашка, и владеят съвършен български език.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР