Представители на няколко браншови организации в животновъдството пътуват днес за

...
Представители на няколко браншови организации в животновъдството пътуват днес за
Коментари Харесай

Животновъди се жалват в Брюксел от нерешени проблеми в България

Представители на няколко браншови организации в отглеждането на животни пътуват през днешния ден за Брюксел, с цел да се срещнат с ръководителя на Комисията по земеделие и развиване на селските региони в Европейския парламент Норберт Линс.

Целта е фермерите да слагат проблемите на сектора, защото съгласно тях не получават помощ от управляващите в България.

След  шестмесечни несполучливи опити да получат помощ и схващане от земеделското министерство у нас фермерите отнасят проблемите си в Брюксел.

" Ние се надяваме там да получим отговори за какво беше позволено бранш " Животновъдство " и цялото ни земеделие да изпадне в такава рецесия. Надявам се там да проявят схващане, тъй като министър Иванов е прекратил всякаква връзка с нас, браншовиците.  Нас политиците в България не ни харесват, не знам за какво и по тази причина ние предприехме тази крачка да създадем тази среща ", споделя овцевъдът Бойко Синапов.

С сходен мотив потегля за Европарламента и водачът на птицевъдите Даниел Божанков.

" Понеже обстановката е доста сериозна и нашите сътрудници към този момент не устоят, всеки ден ми звънят, тъй като примката се стяга всеки ден. "

Фермерите желаят да схванат дали Европа постанова избрани забрани за подкрепяне или българските политици се оправдават с Брюксел, споделя Димитър Зоров от съюза на говедовъдите.

" Можете да го наречете и знак на обезсърчение или последна вяра. Въпросът е подобен, че хората, които взимат заплати за тази активност, би трябвало да вършат това, което вършим ние, тъй като те са определени от нас - да ръководят тези браншове, а не да се крият зад проблемите ".
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР