Представители на ГЕРБ-СДС са на консултации при президента Румен Радев

...
Представители на ГЕРБ-СДС са на консултации при президента Румен Радев
Коментари Харесай

Габриел на консултациите при Радев: За ГЕРБ-СДС е важно диалогът да открие общите неща

Представители на ГЕРБ-СДС са на съвещания при президента Румен Радев преди президентът да връчи първия изследователски мандат за сформиране на държавно управление.

В президентството пристигна преговорният екип на ГЕРБ - Мария Габриел,е Деница Сачева, Теменужка Петкова и Рая Назарян.

" Публичната връзка сред партиите в обединението като че ли съживи призрака на предварителните парламентарни избори. Проблемите в Министерски съвет бяха авансово планувани още преди 9 месеца. Въпреки съществуването на мощно сплотяващи фактори в обединението и внушителната парламентарна поддръжка за ръководството, която постоянно надминаваше даже 2/3 от народните представители, конституционният законодател е планувал актуалните съвещания, с цел да подкрепи процеса на сформиране на държавно управление ", сподели Румен Радев при започване на диалога.

„ За мен е значимо да има разговор. За нас е значимо да не губим взор от интереса на страната. Стабилността би трябвало да стъпи на правила и полезности. За ГЕРБ-СДС е значимо разговорът да открие общите неща, само че да се обясни по какъв начин се преодоляват разликите “, сподели вицепремиерът в оставка Мария Габриел.

За през днешния ден са планувани диалози и с ПП-ДБ, както и с Движение за права и свободи. Утре консултациите ще продължат с партиите от опозицията – „ Възраждане ”, Българска социалистическа партия и Има Такъв Народ.
https://bntnews.bg/news/na-zhivo-konsultacii-na-prezidenta-rumen-radev-s-predstaviteli-na-gerb-sds-1270219news.html
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР