Представители на ГЕРБ днес по обяд внасят в Съдебната палата

...
Представители на ГЕРБ днес по обяд внасят в Съдебната палата
Коментари Харесай

ГЕРБ внася сигнал срещу Ерменков заради скандала с водата

Представители на ГЕРБ през днешния ден по обяд внасят в Съдебната палата сигнал против народния представител от Българска социалистическа партия Таско Ерменков.

Причината е обява на аления народен представител във Фейсбук, в която твърди, че водата в София е "отровна “ и по този начин провокира ужас измежду столичани.

Вчера “Софийска вода “ разпрати публично мнение до медиите, в което твърди, че питейната вода, доставяна на потребителите на територията на Столична община, е с обезпечено качество и с отлични характерности.

Ерменков в скандал с водата в София, намеси ДАНС и ГЕРБ

"Питейната вода доставяна на потребителите на територията на Столична община, е с обезпечено качество и с отлични характерности. Тя отговоря на безусловно всички условия на Наредбата за качеството на водата и всичките й физикохимични индикатори са в норма. Питейната вода предстои на непрекъснат денонощен мониторинг, като последните физикохимични, органолептични и микробиологични изпитвания на водата са осъществени на 19.05.2018 година,” обявиха от "Софийска вода”.

Цената на водата - на прокурор

Вдигнаха цените на водата макар митинга пред КЕВР

Защо ще нарастне водата

"Контролните проби се взимат в най-различни точки на водопреносната мрежа, а годишно се вършат над 140 000 разбора на 8000 проби. Качеството на водата се следи от Лабораторно изследователския комплекс на "Софийска вода” по целия ѝ път от язовирите "Искър “ и "Бели Искър “, през пречистването и доставянето до домовете на потребителите”.

Вчера Столичната община разгласи, че ще внесе сигнал до прокуратурата за разпространение на подправена информация за качеството на водата в София с искане отговорните да бъдат издирени. Същото обявиха и от ГЕРБ.

"Ще сезираме ДАНС и прокуратурата за водата в София и ще питаме Българска социалистическа партия и Корнелия Нинова по какъв начин ще реагират”, разгласи на брифинг националният представител от ГЕРБ Станислав Иванов.



Вчера самият Таско Ерменков опроверга информацията за замърсяване на водата в София, като разясни, че Димитър Георгиев, ръководителят на Държавна организация "Национална сигурност”, го е уведомил, че "няма учредения за тревога”.



Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

За още настоящи вести от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР