Представители на Futurum Group в интервю за CNBC призоваха западната

...
Представители на Futurum Group в интервю за CNBC призоваха западната
Коментари Харесай

Анализаторите смятат, че дори под санкции китайските производители ще могат да напреднат в областта на литографията

Представители на Futurum Group в изявление за CNBC приканиха западната общност да не подценява способността на китайските производители да напредват в региона на литографията, даже и в изискванията на санкционни ограничавания. Според тях китайските производители към момента ще могат да създават модерни съставни елементи, даже и в случай че би трябвало да се задоволят с не най-модерните технологии.

Още през май The Wall Street Journal заяви, че китайски колоси като Huawei и Alibaba изследват опцията за създаване на усъвършенствани системи с изкуствен интелект, основани на съставни елементи, създадени благодарение на по-малко напреднали литографски технологии. Не е толкоз елементарно, колкото настояват специалистите, само че обособените опити демонстрират обнадеждаващи резултати. В последна сметка, както акцентират анализаторите на New American Security, китайските производители ще могат да реализират софтуерен напредък и ще го създадат по-рано, в сравнение с се чака от тях.

Изпълнителният шеф на NVIDIA Дженсън Хуанг сподели предходната седмица, че наличието на доста млади, разработващи графични процесори, компании в Китай го кара да мисли за способността на локалната промишленост за изкуствен интелект да успее с държавно финансиране.

Около 2021 година, китайските производители са постигнали допустима конкурентоспособност в производството на чипове, основани на 28nm и 14nm технологии, които се смятат за по-зрели, само че са по-търсени в автомобилния сегмент. Търсенето на 28nm чипове, съгласно International Business Strategies, към 2030 година ще нарасне три пъти и ще се мери на $28,1 милиарда Пазарът на чипове от този клас ще бъде задоволително огромен, с цел да подсигурява, че китайските компании оцеляват, даже и без достъп до по-модерна литография.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР