Представители на двете най-големи партии в парламента ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС

...
Представители на двете най-големи партии в парламента ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС
Коментари Харесай

След 2-часова среща между ГЕРБ и ПП-ДБ: Няма окончателно решение за председател на парламента

Представители на двете най-големи партии в Народното събрание ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС организираха 2-часова среща в Народното събрание. Това се случи незабавно, откакто Вежди Рашидов закри съвещанието, без да е определен негов ръководител, и насрочи идващото от 10:00 ч. в четвъртък.

" Разговаряхме повече от 2 часа. Имахме добър диалог и градивен звук. Това е първата среща, която ГЕРБ инициира за търсене на поддръжка и единодушие по основните въпроси, които стоят освен пред Народното събрание за избора на ръководител, само че и като цяло тези, които стоят пред страната ни. Говорим и за всички бъдещи, законодателни начинания. Трябва да търсим решения ", сподели Десислава Атанасова от ГЕРБ след срещата и добави, че към момента няма дефинитивно решение за ръководител на Народното събрание.

В идващите дни ще бъдат инициирани работни групи с всички партии, които ще търсят консенсус за законодателни начинания -  еврозона, Шенген, правосъдна промяна, цените, инфлацията.

" Най-важното в този момент е да стигнем до единодушие в този момент кои са предпочитаните секторни политики за страната ни ", добави Атанасова, само че не отговори нищо на въпроса дали това е диалог за държавно управление.

Основното нещо, което говорихме, е, че с цел да работи Народно събрание, би трябвало да има ясни цели. Те са задоволително ясни - Шенген, Еврозоната, ПВУ, и правосъдната промяна, сподели съпредседателят на Политическа партия Асен Василев.

" Смятаме, че би трябвало да се гласоподава бюджет задоволително бързо, само че той не е законодателна самодейност на Народното събрание. За да проработи Народно събрание, е належащо да се стиковат доста тъкмо стратегии, версии на закони, и всичко това, което обсъдихме през днешния ден. Това ще отнеме някакъв интервал от време, в който по-добре да се стиковат стратегиите, в сравнение с да се прибързва с непремерени ходове и кавги ", добави Василев.

От ГЕРБ в диалозите участваха Росен Желязков, Десислава Атанасова, Томислав Дончев, Деница Сачева, Теменужка Петкова и Даниел Митов, а от ПП-ДБ - от Кирил Петков, Асен Василев, Атанас Атанасов и Николай Денков.

 

Източници: dariknews.bg, NOVA, " Труд "

 

 

 

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР