Представители на държавите от Европейския съюз и евродепутати се споразумяха

...
Представители на държавите от Европейския съюз и евродепутати се споразумяха
Коментари Харесай

Идват нови данъчни правила в ЕС - с много по-сериозен отчет

Представители на страните от Европейския съюз и евродепутати се споразумяха за нови данъчни правила за изключително огромни компании. Според уеб страницата на Европейския парламент, интернационалните компании ще бъдат задължени да дават данни за това какъв брой налози и в коя съответна страна от Европейски Съюз заплащат (Отчитане по държави), оповестява БГНЕС.
Новите правила ще обиден компании с годишни доходи над 750 милиона евро, опериращи допълнително от една страна, както и техните клонове и дъщерни сдружения. Подробна информация, в това число данни за оборота, облагите и загубите, би трябвало да се разгласява в Интернет, като се употребява обединен машинно четим формат.
 Швейцария към този момент не е в сивия лист на Европейски Съюз Швейцария към този момент не е в сивия лист на Европейски Съюз
Европейски Съюз отстрани Швейцария и четири други страни от сивия лист на данъчните убежища, предава БГНЕС. " Албания, Коста Рика, Мавриций, Сърби...
Правилата, предопределени да предизвикват данъчната бистрота, се чака да бъдат преразгледани след четири години и при нужда да бъдат променени, се споделя в изказването. За да влязат в действие, разпоредбите би трябвало да бъдат утвърдени от комисиите на Европейския парламент по стопанска система, финансова политика и правни въпроси, както и от самия Европейски парламент и Съвета на Европейския съюз. Очаква се това да се случи след лятната пауза.
Споразумението бележи края на петгодишен спор за данъчните правила в границите на Европейски Съюз. През 2016 година Европейската комисия показа предложение за въвеждане на докладване по страни, което беше подкрепено от Европейския парламент година по-късно. Страните от Европейски Съюз обаче, одобриха предлагането едвам напролет на 2021 година, след което стартира полемика за детайлностите.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР