Представители на бизнеса не са обнадеждени от перспективите, които им

...
Представители на бизнеса не са обнадеждени от перспективите, които им
Коментари Харесай

Едва 1/4 от българските фирми очакват преки положителни ефекти върху дейността си от Европредседателство

Представители на бизнеса не са обнадеждени от вероятностите, които им дава почналото Европредседателство. Бизнесът е колеблив и за влизането на България в еврозоната. Това е резюме след изследване на Българската стопанска камара. Според него единствено 1/4 от компаниите чакат директни позитивни резултати върху активността си от българското председателство.

Влизането в еврозоната е най-мащабната промяна, която следва и тя плаши бизнеса, разяснява заместник-председателя на Стопанската камара Димитър Бранков. Все отново 43% поддържат приобщаването към европейския валутен съюз, само че против тях стоят другата половина от фирмите, които не са подготвени за това:

Тези 43%, които утвърждават бързото влизане в еврозоната, контрастират на фона на общата неподкрепа, защото последни изследвания на Евробарометър демонстрират, че някъде към 60% от българите като жители се двоумят или са срещу сходно решение – т.е. виждат повече негативи, в сравнение с позитиви, сподели Бранков.

Повечето от компаниите са токова скептични и във връзка с Европредседателството, като считат, че нищо няма да завоюват като позитивни резултати от тази роля на страната ни, разяснява другият заместник-председател на работодателската организация Камен Колев:

По-голямата част смятат, че това ще бъде едно имиджово мероприятие, което кардинално ще усъвършенства бизнес средата, ще притегли инвеститорски интерес, в това число и директни задгранични вложения, т.е чакат косвени, не директни резултати в тяхната активност. /bnr.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР