Представители на автошколите излязоха на протест в столицата. Инструктори от

...
Представители на автошколите излязоха на протест в столицата. Инструктори от
Коментари Харесай

Автошколите на протест

Представители на автошколите излязоха на митинг в столицата. Инструктори от цялата страна желаят унищожаване на административните спънки от страна на Изпълнителна организация " Автомобилна администрация ", тъй като по думите им сега се основават спомагателни усложнения.
 
Проблеми има с даването на дати за изпити от страна на ДАИ, а инструкторите недоволстват и от административното обслужване.
 
Ще поеме ли страната напълно шофьорските изпити?

От автошколите разясниха предлагането на транспортния министър Ивайло Московски практическият изпит да се организира с коли на ДАИ и школите да нямат достъп до него.
 
По думите на експертите това няма да докара до понижаване на корупцията, а единствено ще сътвори спомагателни усложнения за курсистите, които ще се образоват на един автомобил, а след това да кормуват на различен. От автошколите подчертаха, че това ще ги принуди да купят същите коли като на ДАИ, с цел да се избегне усложнението за учащите се.
 
Шофьорските изпити да се извадят от ДАИ, предлага СБА

При протестиращите отидоха представители на Изпълнителна организация " Автомобилна администрация ", които споделиха, че са подготвени за разговор и биха разискали всички градивни оферти за промени.
 
Новите правила за шофьорските изпити

Те разясниха във връзка предлагането за изпит с кола на ДАИ, че в случай че един курсист е добре квалифициран, няма да има значение на каква кола се учил и на каква кормува на изпита.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР