Представители на арменската общност у нас излязоха на протест в

...
Представители на арменската общност у нас излязоха на протест в
Коментари Харесай

Арменската общност у нас настоява ЕС да наложи санкции срещу действията на Азербайджан

Представители на арменската общественост у нас излязоха на митинг в няколко града в поддръжка на арменците от Нагорни Карабах. Протестиращите дефинираха протичащото се като етническо пречистване.

Арменската общественост упорства Европейски Съюз да наложи наказания против дейностите на Азербайджан.

" Армения е на жалките 29 квадратни километра, мачкана поради огромните игри на великите сили.Идваме тук, с цел да изкрещим,че би трябвало да има правдивост.Трябва да спре това заличаване ", сподели композиторът Хайгашод Агасян.



В Пловдив след обичайна неделна работа, представители на най-голямата арменска общественост у нас се събраха в двора на храм “Сурп Кевор “ в Стария град.

" Протест против политиката, която води азербайджан по отношение на мирното население в Нагорни Карабах или Арцах. Сега то е насила да напусне своите жилища, своите църкви. Именно под натиска на Азербайджан ", сподели Вачаган Гилигян - представител на Арменска общественост - България.

И от арменската общественост в Русе се събраха на централния площад в града.

" Войната не се печели на фронта. Ние нямахме какво да предложим на Великите сили и по тази причина Армения, както постоянно, остана самичка. Арцах принадлежи толкоз на Азербайджан, колкото Йерусалим на Палестина ", съобщи отец Дирайр Хадавян.

Протестите са част от интернационална самодейност,която се организира едновременно в разнообразни градове в Европа и по света.

Снимки: БГНЕС
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР