Представители на 15 от най-големите японски корпорации са в България

...
Представители на 15 от най-големите японски корпорации са в България
Коментари Харесай

15 големи японски компании на бизнес форум с Радев у нас

Представители на 15 от най-големите японски корпорации са в България и участваха в българо-японски стопански конгрес под егидата на президента Румен Радев и Японското посолство у нас . Чуждестранните компании, чиито делегати са в София, осъществят годишен оборот от над 390 милиарда $. Те са от сферата на осведомителните технологии, електрониката, автомобилостроенето, хранителната индустрия.

Япония е основен сътрудник на България в района на Източна Азия, освен като размер на търговско-икономическо съдействие, само че най-много като вероятност, тъй като в България към този момент има японски вложения, които са точно във високите технологии и производства с висока добавена стойност, е декларирал президентът Радев. по време на срещата, която се е провела на " Дондуков " 2, излиза наяве от известие на пресцентъра на президента. Сътрудничеството с Япония развива капацитета и творчеството на младите българи, които са най-големият капитал на България, е добавил той. Като преимущества на страната ни президентът открои стратегическата локация, икономическите благоприятни условия и най-много качеството на работната ръка.

България има голяма вероятност за активизиране на научно-развойната активност, което би трябвало да се насърчи, съобщи още Румен Радев. Президентът прикани за взаимни просветителни планове и даде образец с подписания контракт от Техническия университет в Габрово с университета " Сейджо ", Япония, за обща магистърска стратегия. Проектите в областта на образованието са значими, тъй като без обучение няма по какъв начин да се развива високотехнологична стопанска система, стопанска система на бъдещето, уточни Радев.
На срещата е оповестено и основаването на Японско-българска бизнес асоциация. Целта на асоциацията ще бъде в допълнение да помогне и да улесни двустранните търговски и стопански връзки, както и да поддържа процесите на основаване на взаимноизгодни бизнес партньорства.
Според отчет на Института за стопански проучвания на Българска академия на науките, показан на срещата, привличането на вложения от Япония у нас ще има забележителен стопански резултат за реализирането на стратегически дълготрайни цели за страната ни.
Във форума през днешния ден са взели участие национално представителните работодателски организации, представители на институции от двете страни, както и на академичната общественост у нас.  По-рано денем президентът Румен Радев посети офисите на Creative Assembly и SEGA в София, където се срещна с представители на управлението на двете компании, измежду които и Кенджи Мацубара - президент и основен действен шеф на SEGA Games. Студиото за разработка на видео игри е закупено от английския разработчик Creative Assembly, благосъстоятелност на SEGA. В идващите месеци следва Creative Assembly Sofia да показа в международен мащаб нова игра, създадена напълно от български софтуерни експерти.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР